Spor yapma ihtiyacı ortadan kalkabilir!
Bilim insanları yakında, gerçek egzersiz olmadan egzersizin etkilerini kopyalayan bir hap yaratabilirler. Bu şekilde spor yapmak zorunda kalmayacaksınız.
Avustralya Ulusal Üniversitesi’ndeki (ANU) bir araştırma ekibi, okuldan yapılan bir basın açıklamasına göre, egzersizden hemen sonra beyinlerimize ve gözlerimize gönderilen moleküler bir sinyal belirlediklerini söylüyorlar. Daha spesifik olarak, sinyaller lipid partikülleri yoluyla merkezi sinir sistemine gidiyor.
Araştırmacılar, geçen ay Clinical & Experimental Oftalmology dergisinde bulgular hakkında bir makale yayınladılar. Artık bu parçacıkları vitamin gibi alınabilecek bir hap yapmak için kullanabileceklerini umuyorlar. Böylece fiziksel olarak spor yapma ihtiyacı ortadan kalkabilir.
ANU’da Clear Vision Research başkanı ve çalışmanın ortak yazarı Riccardo Natoli, “Aslında fiziksel olarak yapamayanlara egzersizin moleküler mesajını reçete ediyoruz” dedi. Ekip başlangıçta egzersizin retina üzerindeki etkilerini keşfetmek istedi. Yayına göre, egzersizin görme sağlığını korumaya yardımcı olduğunu bilmelerine rağmen, tam etkisini anlamadılar.
ANU’da doktora sonrası araştırmacı ve çalışmanın ortak yazarı Joshua Chu-Tan, “Egzersizin faydalarının geleneksel olarak bilinenlerin çok ötesine geçtiğini gördük” dedi. “Ancak bu, retina beynin bir uzantısı olmasına rağmen, retinada büyük ölçüde yetersiz çalışıldı.”
Şimdi, nörolojik rahatsızlıklardan muzdarip olanlar için tedaviler ve terapiler oluşturmak için bu araştırmadan yararlanmak istiyorlar. Aynı zamanda belden aşağısı felçli veya uzuvlarını egzersiz yapmak için kullanamayan insanlar için de iyi olabilir.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
WHATSAPP'A 5 YENİ ÖZELLİK! 2,33 milyarın üzerinde aktif kullanıcısı var! Meğer Instagram’daki o fonksiyonlar…
SON DAKİKA TEKNOLOJİ HABERİ || PlayStation 5 Pro Türkiye’de ön satışa çıktı! (FİYAT & ÖZELLİKLER)
WhatsApp'ın gizli kalan kullanışlı özelliği! 2 adımda gerçekleştiriliyor, çoğu kişinin haberi bile yok!
Parmaklarınızın ucundaki gizemli rotalar! Hangi kısayol tuşu nasıl ortaya çıktı? Kısayol krallığı o tuşa ait...
GÖKBEY Helikopteri Nedir? T625 GÖKBEY Özellikleri ve Kullanım Alanları