Sora, erişime açılacak
ChatGPT’nin arkasındaki şirket olan OpenAI’ın sadece komutla etkileyici videolar üretebilen yeni yapay zeka programı Sora, yakında erişime açılacak.
Bildiğiniz gibi şu sıralar yapay zeka programları iki farklı koldan ilerliyor. Bir yandan ChatGPT’nin öncülük ettiği LLM’ler, yani büyük dil modelleri chatbot olarak kullanıcılara sunulurken, diğer yandan Midjourney’nin öncülük ettiği Generative AI programlarının yükselişi yaşanıyor. Metinle girilen komutları görsele dönüştürebilen bu tarz Generative AI her geçen gün daha popüler hale geliyor. Dahası bu programlar her geçen gün daha da gelişmiş bir hal alıyor. Öyle ki bugün artık görsellerin ötesine geçilip komutla oluşturulan videolara geçmiş bulunuyoruz.
Şu anda Generative AI tarafındaki video üretim araçları son derece kısıtlı olsa da bu durum çok yakında değişecek. Bildiğiniz gibi ChatGPT’nin arkasındaki şirket olan OpenAI, metinden video üreten yeni yapay zeka programı Sora’yı kısa süre önce tanıttı. Son derece etkileyici sonuçlar ortaya çıkaran bu program, hayranlıkla karşılandı. Öyle ki Sora kullanılarak oluşturulan videolar, günlerce sosyal medyada paylaşıldı.
O dönemde bu program sadece belli başlı kişilere sunulmuş, yapay zeka uzmanı olarak tasvir edilen bu kişilerin test etmesi için kapalı bir beta programına sunulmuştu. Bu programın genel erişime ne zaman açılacağı ise açıklanmamıştı. O günden beri beklenen bu açıklama sonunda geldi. OpenAI yöneticisi Mira Murati, dün verdiği bir röportajda, Sora’nın bu yıl içinde genel erişime açılacağını duyurdu. Dahası bunun birkaç ay içinde bile gerçekleşebileceğini söyledi.
Generative AI programları chatbotlara göre çok daha fazla işlemci gücü gerektirdiği için OpenAI’ın bu programı kullanıcılara ücretsiz sunması neredeyse imkansız. Nitekim Murati de bu programı Dall-e’ye benzer bir fiyatlandırma ile kullanıcılara sunacaklarını açıkladı. Yani anlayacağınız bu programı kullanmak için düşük de olsa bir abonelik ücreti ödemeniz gerekecek
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
SON DAKİKA TEKNOLOJİ HABERİ || PlayStation 5 Pro Türkiye’de ön satışa çıktı! (FİYAT & ÖZELLİKLER)
WhatsApp'ın gizli kalan kullanışlı özelliği! 2 adımda gerçekleştiriliyor, çoğu kişinin haberi bile yok!
Parmaklarınızın ucundaki gizemli rotalar! Hangi kısayol tuşu nasıl ortaya çıktı? Kısayol krallığı o tuşa ait...
GÖKBEY Helikopteri Nedir? T625 GÖKBEY Özellikleri ve Kullanım Alanları
2,33 milyarın üzerinde kullanıcısı olan WhatsApp’a yeni emoji! Gören aynı şeyi söyledi: 'ÇOK TATLI!'