Sony Xperia 1 VI’yı MWC 2024’te tanıtmaya hazırlanıyor

Yeni amiral gemisi akıllı telefonu Sony Xperia 1 V’i bu ayın başında piyasaya süren Sony, daha şimdiden dikkatini bir sonraki amiral gemisine çevirmiş durumda.
Üstelik gelen son bilgilere bakılırsa bu telefonun çıkışı beklenenden önce gerçekleşebilir.
Sektörde faaliyet gösteren bir satış temsilcisi tarafından paylaşılan bilgilere göre Sony Xperia 1 VI, Mobile World Congress 2024’te resmi olarak tanıtılacak.
Bildiğiniz gibi MWC her yıl şubat ayında Barselona’da düzenleniyor ve akıllı telefon için önemli duyurulara sahne oluyor. Bu yüzden Sony’nin de yeni amiral gemisi akıllı telefonunu bu fuarda görücüye çıkarması şaşırtıcı olmayacaktır. Ancak asıl şaşırtıcı olanı şirketin bir sonraki amiral gemisini bu yılkinden neredeyse üç ay önce tanıtacak olması.
Eğer bu söylenti doğru çıkar da Sony Xperia 1 VI şubat ayı sonunda MWC 2024’te tanıtılırsa, aynı dönemde çıkacak Snapdragon 8 Gen 3’lü ilk telefonlarla yarışacak demektir.
Çünkü Qualcomm’un Snapdragon 8 Gen 3 yonga setinden güç alacak ilk telefonlar olacak Samsung Galaxy S24 Ultra ve Xiaomi 14 Pro gibi telefonların da bu dönemde piyasaya sürülmesi bekleniyor. Bu da Sony’nin yeni amiral gemisi akıllı telefonuna epey güvendiğini gösteriyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Radyoyu Kim İcat Etti? Radyo Nasıl ve Ne Zaman İcat Edilidi?
Uçağı Kim İcat Etti? İlk Uçak Ne Zaman, Nasıl Bulundu? Uçağın Mucitleri Kimdir?
Televizyonu Kim İcat Etti? Geçmişten Günümüze Televizyonun Yolculuğu
Telefonu Kim İcat Etti? 1876’da Başlayan Bir Hikaye!
iPhone'u olanlar dikkat! Apple'dan uyarı geldi: Cihazlar tehdit altında