hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sonos Beam gün yüzüne çıktı

    Sonos Beam gün yüzüne çıktı
    expand
    KAYNAKEcevit Bıktım

    Akıllı ses teknolojileri konusunda rakiplerini geride bırakarak zirvede yer alan Sonos, yeni nesil ürünü olan Sonos Beam‘i tanıttı. Akıllı soundbar olarak duyurulan Sonos Beam, Amazon Alexa ile çalışması ile dikkat çekiyor. Peki, Beam özellikleri neler?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ses teknolojileri konusunda isminden söz ettiren Sonos, yeni akıllı soundbar ürünü olan Sonos Beam’i tanıttı. Peki, Sonos Beam kullanıcılara neler sunuyor?

    Sonos Beam özellikleri neler?

    Beam’in üzerinde 4 adet tam aralıklı woofer yer alıyor. Deep basları temiz bir şekilde sunan bu soundbarda, bir adet de tweeter yer alıyor. 3 adet pasif radyatör sayesinde güçlü ve temiz basslar sunan Beam, bass ve tiz ayarı yapma imkanı da sunuyor.

    Woofer ve tweeter kanallarını ayrı ayrı besleyen Sonos, Beam’de tam 5 adet Class D dijital amfiye yer veriyor. Bu sayede her kanal ayı bir amfiden besleniyor ve performans kaybı yaşanmıyor.

    Amazon Alexa ile çalışan Beam, sesi algılamak için 5 adet mikrofon ile geliyor. Bu mikrofonlar ortamdaki gürültüyü ve ekoyu azaltarak sesinizi her koşulda algılayabiliyor. 100 x 651 x 68.5 mm boyutlarındaki Beam 2.8 KG ağırlığa sahip.

    Sonos Beam

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sonos, Beam ile ilk defa HDMI bağlantıya izin veriyor. HDMI ARC sayesinde Beam’i direkt olarak TV’ye bağlayabiliyorsunuz. Bu sayede kablosuzda yaşanan performans kayıplarının önüne geçiliyor.

    Optik girişin de yer aldığı Beam, Dolby Digital teknolojisini destekliyor. Apple’ın iOS 11.4 ile sunduğu AirPlay 2 teknolojisini de destekleyen Beam, 440 euro gibi oldukça yüksek bir fiyata sahip.

    Son olarak Beam’in Sonos’un ortam akustiği algılama ve sesi buna göre optimize etme özelliğine sahip olduğunu belirtelim.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow