Solar Impulse 2 zorunlu ara verdi

Solar Impulse 2 aşırı ısınmanın bataryalarda verdiği kalıcı hasar nedeniyle uçuşa nisan ayına kadar ara verildiğini açıkladı.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Uçağın bataryalarının dünya turunun en uzun etabı olan Japonya -Hawaii uçuşunun ilk gününde aşırı ısındığı ve soğutulamadığı belirtildi. Uçak tamirat süresince Kalaeloa Havaalanı’ndaki Hawaii Üniversitesi bakım alanında yeni bir hazırlıklar içinde.
Uçağın ekibi, aşırı ısınmanın önlenmesi için araştırmaların ve testlerin yapılacağını ifade etti. Kuvvetli rüzgarların kanatlarına verdiği zarar sebebiyle Japonya’da yaklaşık bir ay planlanmayan bir mola vermişti. Güneş ışınları güçlü olduğunda uçağın hızı, ideal hızı olan 45 (km/h)’den iki katına kadar çıkabiliyor. Orta büyüklükte bir kamyon ağırlığında olan karbon fiber uçağın ağırlığı yaklaşık 2,5 ton olarak dikkatleri çekiyor.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Yapay zeka ile ilgili çarpıcı açıklama: 20 yıl içinde tedavisi olmayan hastalık kalmayacak!
Instagram yeni güncellemeyi duyurdu: DM'ler için sunduğu yeni özellikler dikkat topladı
Merakla bekleniyordu! iPhone 16e'nin fiyatı bakın ne oldu!
iOS 18.3 güncellemesi özellikleri: iOS 18.3 güncellemesi neler getiriyor?
Samsung Galaxy S25 ile Yapay Zeka Destekli Mobil Devrim: Akıllı Yaşamın Kapılarını Aralayın!