hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şimdi sırada M5 işlemcili MacBook’lar var

    Şimdi sırada M5 işlemcili MacBook’lar var
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Apple analisti Ming-Chi Kuo, Apple’ın 2025’te çıkacak M5’li MAcBook ‘larda yeni bir kompakt kamera modülü kullanacağını ve bu yüzden de yeni bir tedarikçiye yöneleceğini açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kuo’ya göre tedarikten Çinli Sunny Optical sorumlu olacak ve üretim Vietnam’da gerçekleşecek. Bu yeni kamera, kompakt form faktörüne entegre edilmiş eksiksiz görüntüleme sağlayacak.

    Mac’lerin kameralarından şu anda sorumlu olan isimler LG InnoTek ve Sharp. Apple’ın tedarik zincirinde sadece Sunny Optical kamera modülü ve lensleri aynı anda tedarik edebiliyor. Bu da şirkete dikey entegrasyon avantajı saplıyor. Kuo’ya göre MacBook sevkiyatlarının sorunsuz olması halinde Sunny Optical gelecekteki iPhone ve iPad’lerin kamera modül tedarikçisi de olabilir.

    Gazeteci Mark Gurman’a göre Apple, MacBook Pro’nun daha ince bir versiyonu üzerinde çalışıyor. Ultra ince yeni iPad Pro’lar, Apple’ın gelecekteki tasarım felsefesinin ilk modeli teşkil ediyor. Gurman, şirketin gelecekte her kategoride en ince ve en hafif ürünleri sunmak istediğini söyledi.

    Daha ince MacBook Pro’nun ne zaman çıkacağı belli değil. Bu sene piyasaya sürülecek M4’lü dizüstü bilgisayarlarda herhangi bir tasarım değişikliği olması beklenmiyor. Ancak M5 yongalı yeni nesil Mac’lerde belki tasarım değişebilir ve ince modeli de görebiliriz. Apple’ın Mac için Face ID üzerinde çalıştığı da söyleniyor. Yeni Pro modelinin Face ID’ye sahip ilk Mac’lerden biri olması da muhtemel.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow