hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Silent Hill 2 Remake’in ilk 90 dakikası paylaşıldı

    Silent Hill 2 Remake’in ilk 90 dakikası paylaşıldı
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Japonya’da oldukça popüler olan (Siblings) isimli YouTube kanalı Silent Hill 2 Remake ‘in ilk 90 dakikasını içeren video paylaştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Görünüşe göre bu video için Konami’den izin alınmış. Telif hakkı nedeniyle kanala herhangi bir uyarı verilmemiş. Birkaç gündür yayında olan video şimdiden yarım milyondan fazla izlendi. Videoyu hemen aşağıda sizlerle paylaşıyoruz. Oyun çıkmadan önce eğer herhangi bir spoiler ile karşılaşmak istemiyorsanız videoyu izlemenizi tavsiye etmeyiz.

    Bloober Team’in yaratıcı yönetmeni ve oyunun baş tasarımcısı Mateusz Lenart, Silent Hill 2 Remake’in ortalama 16 – 18 saat süreceğini söyledi. Lenart bununla birlikte, “Yapımda yer alan ve sakladığımız her şeyin bulunması 20 saatten fazla oynanış süresi sunacak” dedi.

    Geliştirici stüdyonun açıklamasına göre SH2 Remake’te kullanıcı arayüzünü kapatma seçeneği olacak. Kullanıcılar böylece doğal olarak oyunun görselliği, ses efektleri ve anakarakter James’in davranışları tarafından yönlendirilecek.

    James önemli noktalara bakacak ve yaralı olduğu durumlarda farklı animasyonlar ve yüz ifadeleri sergileyecek. Bununla birlikte gren efekti, renk ve ekran ayarlamaları içeren 90’lar filtresi de var. SH2 Remake’te kullanıcı arayüzü olmadan, 90’lar filtresiyle birlikte oyun deneyimi daha korkutucu ve sürükleyici olacak diyebiliriz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bilmeyenler için oyunun konusundan kısaca bahsedecek olursak, James Sunderland, üç yıl önce hastalıktan ölen eşi Mary’den garip bir mektup alır. Bu yüzden Silent Hill kasabasına gelir ve sonrasında korkunç olaylarla yüzleşir.

    23 sene önce çıkan orijinal Silent Hill 2, zamanında oldukça ses getirmişti. Hayatta kalma ve korku türünde bir oyun olarak nitelendirilse de, aslında bazı oyun eleştirmenleri tarafından psikolojik korku oyunu olduğu belirtiliyor. Silent Hill 2 ve James Sunderland’in karakteristik özellikleri hakkında üniversitelerde tez bile yazıldı. Silent Hill 2 Remake, 8 Ekim’de PC ve PS5 için yayınlanacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow