hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Seramik kaplamalı dizüstü

    Seramik kaplamalı dizüstü
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Zenbook S16, seramik kaplamalı bir malzeme ile kendisini farklılaştırıyor. Öyle ki, ürünü daha şık ve ince gösteren bu çözüme Ceraluminum deniyor. Yani daha hafif, şık, ve daha dayanıklı…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    1,29 santim kalınlıkta ve sadece bir buçuk kilo ağırlıkta bir üründen söz ediyoruz. Tabii konu bir dizüstü bilgisayar olduğunda bağlantı teknolojileri, bağlantı özellikleri de önemlidir. Ürünümüzün sol yan tarafına baktığımızda HDMI 2.1 çıkışını görüyoruz. Öte yandan iki tane de USB 4 Type-C çıkışı görüyoruz. Böylelikle ürünü hızlı şarj detayıyla şarj etme şansımız oluyor. Sağ yan tarafa baktığımızda ise USB 3.2 Gen 2 Type A girişini görüyoruz. Bir de standart SD kart okuyucu mevcut.

    CoPilot tuşu

    Bildiğiniz gibi güncel laptoplarda artık klavyede Copilot kısayol tuşu bulunacak. Böylelikle Microsoft’un gelişmiş yapay zeka asistanına bağlanabilirsiniz. Evet, biliyorsunuz günümüzde yapay zeka teknolojileri çok popüler ve tüm dünyada son kullanıcı tarafında tercih edilebilir pek çok seçenek var. Microsoft Co-Pilot en popüler örneklerden bir tanesi ve cihazımızda zaten Ryzen AI işlemcisi bulunduğu için kolaylıkla hareket edebiliyoruz.

    16 inç değerde, 3K çözünürlüklü ekran

    Zenbook S16 TÜF göz koruma sertifikasına sahip. Öte yandan en yüksek değer olarak 550 nit parlaklık detayı ve Dolby Vision görüntüleme özelliği mevcut.Bunlardan hariç olarak %100 DCI P3 renk gamutu bulunduğunu da belirtelim. Tüm bunların toplamı gerçekten üst seviye bir görüntüleme demek. Bu arada isterseniz bu ürüne harici üç monitörü de bağlayabiliyorsunuz. Bu da iş ya da özel yaşantınızdaki ihtiyaçlarınız doğrultusunda size daha iyi imkanlar sunabilecektir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Performans

    Asus Zenbook S16, AMD Ryzen AI 9 HX370W işlemcisiyle geliyor. 2GHz değerde çalışan bir işlemci bu. Buna AMD Radeon 890M grafik çipi eşlik ediyor. 32 GB RAM ve tam 2TB SSD depolamamız var. Tüm bunların anlamı üst seviye performans demek.Radeon 890 M ekran kartı, her ne kadar bu bilgisayar bir oyun odaklı bilgisayar olmasa da, pek çok oyunu rahatlıkla çalıştırabilmenize imkan sunabiliyor. Öte yandan Adobe, Premiere, Photoshop gibi uygulamaları keyifle rahatlıkla çalıştırabiliyorsunuz ve çalışma esnasında ne bir yüksek ses duyuyorsunuz ne de aşırı ısınma faktörü ile karşılaşıyorsunuz.

    Call of Duty bildiğiniz gibi dünyanın en popüler oyun serilerinden bir tanesi. Bu bilgisayarda Call of Duty Vanguard gibi iyi grafiklere sahip güçlü bir oyunu düşük ve orta grafik ayarlarında keyifle oynayabilirsiniz.

    78 watt saat lityum polimer pili bulunuyor

    Asus Zenbook S16 ‘yı bir buçuk saat civarı bir sürede tamamen şarj edebiliyoruz. Kablosuz bağlantı teknolojileri tarafına baktığımızda Bluetooth 5.4 ve Wi-Fi 7 gibi gelişmiş detayları görüyoruz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Eğer uyumlu bir internet altyapınız mesela Wi-Fi 6 destekli bir internet altyapınız varsa gerek dosya indirme tarafında gerekse de yüksek çözünürlüklü videoları online üzerinden izleme tarafında herhangi bir sorun yaşamıyorsunuz ve geleceğe yönelik gelişmeler tarafında da tabii ki Wi-Fi yedinin olması sizin uzun yıllar boyunca yüksek performansla bu cihazı kullanabileceğiniz anlamını taşıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow