hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Scarlett Johansson, OpenAI’yi suçladı

    Scarlett Johansson, OpenAI’yi suçladı
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Aktör Scarlett Johansson, OpenAI’yi şirketin kendisinden izin almadan ChatGPT’deki ses asistanlarından birinde kendi sesini kullanması ile suçladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Johansson’un Pazartesi günkü açıklaması, OpenAI’nin şirketin artık ChatGPT’deki sesi kullanmayacağını söylemesinden birkaç saat sonra geldi. Johansson, paylaştığı açıklamada “Geçen Eylül ayında, mevcut ChatGPT 4.0 sistemini seslendirmem için Sam Altman’dan bir teklif aldım” diye yazdı. İddialara göre Altman ünlü oyuncunun sesinin insanları rahatlatacağını hissettiğini söylemiş. Johansson, teklifi “çok düşündükten sonra ve kişisel nedenlerden dolayı” reddettiğini ekledi ancak OpenAI geçen hafta şirketin en yeni geniş dil modeli olan GPT-4o’yu tanıttığında, aktörün sesini izni olmasa da kullanmış.

    Johansson, OpenAI’nin en yeni demosunu gördüğünde “şok olduğunu, öfkelendiğini ve kulaklarına inanamadığını” söyledi. Ayrıca Altman’ın, şirketin GPT-4o’yu açıklamasından yalnızca iki gün önce oyuncu ile iletişime geçtiğini ve ondan yeniden düşünmesini istediğini, ancak daha yanıt verme şansı bulamadan yapay zekayı serbest bıraktığını da açıkladı.

    Bir OpenAI sözcüsü açıklamasında, “Sky’nin sesi Scarlett Johansson’a ait değil ve asla onunkine benzemesi amaçlanmamıştı.” dedi. “Bayan Johansson’a herhangi bir yardımda bulunmadan önce Sky’ın sesinin arkasındaki seslendirme sanatçısını seçtik. Bayan Johansson’a olan saygımızdan dolayı, ürünlerimizde Sky’ın sesini kullanmaya ara verdik. Daha iyi iletişim kuramadığımız için Bayan Johansson’dan özür dileriz. “

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow