hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Samsung yeni 3nm işlemcisini duyurdu

    Samsung yeni 3nm işlemcisini duyurdu
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Bu çip, özellikle Galaxy Watch 7 ve Galaxy Watch Ultra modelleri için büyük bir yükseltme olarak tanıtıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Exynos W1000, 1,6 GHz hızında çalışan büyük bir Cortex-A78 çekirdeği ve 1,5 GHz hızında çalışan dört küçük Cortex-A55 çekirdeği ile donatılmış. GPU tarafında ise Mali-G68 MP2 kullanılarak grafik performansında önemli bir artış sağlanmış. Çip, 960 x 540 piksel çözünürlüğe kadar ekran desteği sunuyor ve LPDDR5 bellekleri entegre ediyor. Ayrıca, 32 GB eMMC depolama alanı ve enerji yönetim çipi (PMIC) de bu sistemde bulunuyor.

    Performans ve Verimlilik

    Samsung, Exynos W1000’in performansında büyük iyileşmeler vaat ediyor. Yeni çip, uygulama başlatma hızında 2,7 kat, tek çekirdek performansında 3,4 kat ve çok çekirdek performansında 3,7 kat artış sağlıyor. Performans artışına rağmen, ısınma ve verimlilik konusundaki endişeler Gate-All-Around (GAA) transistörleri, fan-out panel-level packaging (FOPLP), Frame Power Off (IFPO) ve Ultra Under Drive (UUD) gibi teknolojilerle minimize edilmiş. Bu sayede, cihazların 3 güne kadar pil ömrü sunması hedefleniyor.

    Exynos W1000, bağlantı özellikleriyle de dikkat çekiyor. 150 Mbps’e kadar indirme hızına sahip 4G LTE, Wi-Fi b/g/n, Bluetooth LE desteği ile Bluetooth, NFC teknolojisi ve GPS, Galileo, GLONASS ve Beidou gibi uydu konumlandırma sistemleri bulunuyor. Ayrıca, 2.5D ekran desteği ve Always on Display (AOD) gibi özellikler de mevcut. Bu özellikler, kullanıcı deneyimini üst seviyeye taşımayı hedefliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    GALAXY WATCH 7 SERİSİ VE BEKLENTİLER

    Yeni Galaxy Watch 7 serisinin 10 Temmuz’da gerçekleştirilecek Samsung Unpacked etkinliğinde tanıtılması bekleniyor. Etkinliğe katılanlar, 50 Euro indirim ve 128GB Wi-Fi kapasiteli yüz adet Galaxy Tab S9 FE+ kazanma şansına sahip olacak. Samsung’un bu yeni teknolojik atılımı, giyilebilir teknoloji pazarında önemli bir etki yaratacak gibi görünüyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow