Samsung Gear 360 inceleme
360 derece fotoğraf ve video kaydı yapmaya ne dersiniz? Üstelik sizin yapmanız gereken tek şey, sadece kayıt düğmesine basmak olacak. Her ne kadar bir hayal gibi görünse de Samsung’un yeni VR kamerası olan Samsung Gear 360 ile bu hayali gerçekleştirmek mümkün.
Hangi Samsung modelleri için Android 7 güncellemesi onaylandı?
Samsung Gear 360, son kullanıcılar için özel olarak tasarlanan, hem 360 derece fotoğraf hem de video çekebilen bir VR kamera. Uzaktan bakıldığında klasik bir Web kameraya benzeyen Gear 360, arka ve ön tarafta yer alan iki geniş açı lensi ile farklılaşıyor. Bu iki lens ile 360 derece fotoğraf ve video çekebilen Gear 360, oluşturulan görüntüleri anında cep telefonlarında oynatabiliyor.
Aktarılan fotoğraf ve video görüntülerin görüş açıları kullanıcılar tarafından belirlenebilmesi önemli bir özellik. Telefonu sağ sola ve yukarıya aşağıya hareket ettirerek veya bu hareketleri parmağınızla ekranda dokunup yaparak var olan görüntüleri 360 derece seyredilebiliyorsunuz.
Bu özellik esasında kullanıcıya çok sıra dışı bir perspektif kazandırması ile ilgi çekiyor. Örneğin bu kamerayı motosikletinize monte ederek çekim yaptığınızda, şoförün bakış açısı ile hareketli görüntüler oluşturabildiğiniz gibi, sağ ve soldaki manzaraları ve yol durumu ile birlikte seyir esnasındaki şoförün yüz hareketlerini de aynı anda kayıt edebiliyorsunuz.
Gear 360’ın alt tarafında yer alan standart Tripod girişi ile onu sabitlemek mümkün. Beraberinde ise sadece mini bir masaüstü Tripod veriliyor. Yapmak istediğiniz çekime göre gerekli olan aksesuarları almanız gerekiyor. Buna karşın Gear 360 toz ve yağmura karşı dayanıklı. Su altı çekimleri için ise, yakın gelecekte çıkacak olan sualtı korumasını kullanmak zorundasınız.
Kullanımı
Gear 360’ın üzerinde temel fonksiyonları kullanabileceğiniz (açma kapama, kayıt, menü) üç adet düğme bulunuyor. Yaptığınız ayarlar, üzerinde bulunan 0.5 inç büyüklüğündeki OLED ekrandan takip edilebiliyor. Detaylı ayarlara ulaşmak için mutlaka akıllı telefona Gear 360 uygulaması yüklü olması gerekiyor. Gear 360'ı akıllı telefon ile haberleşmek içinse NFC bağlantısından faydalanabiliyorsunuz. Bağlantı için iki ürünü birbirleri ile dokundurmanız yeterli.
Gear 360 uygulamasına baktığımızda, video çözünürlüğünü 1920x960’dan toplam dört kademe olarak 3840x1920’ye kadar yükseltebiliyorsunuz. Diğer bir önemli özellik ise, Gear 360’ı 2560x1440 piksel çözünürlükte bir aksiyon kamerası olarak da çalıştırabilmeniz. Fotoğrafları 7776x3888 piksel çözünürlüğünde çeken Gear 360, beyaz dengesi ve ISO gibi gelişmiş ayarlar da atanabiliyor.
Gear 360 ile çekilen görüntüler microSD kartlara yazılıyor. Bu konuda çok dikkatli olmak gerekiyor. İki lens yüksek çözünürlükte video çektiğinden dolayı hızlı bir microSD karta ihtiyaç duyuluyor. U3 teknolojisinin dışında bir microSD kart tercih edildiğinde bu ürün ile verim alınamıyor.
Gear 360’ın sahip olduğu pil yaklaşık 100 dakikalık bir çekime izin veriyor. Şarj işlemi ise üzerinde bulunan Micro USB’den gerçekleşiyor.
VR videoları seyretmek
Samsung Gear 360, NFC yardımıyla akıllı telefonlarla eşlendikten sonra WLAN teknolojisi ile resim ve videoları aktarıyor. Aktarım hızı videoların boyutlarına göre değişiyor. Yine de multimedya verilerinin hızlıca aktarıldığını söylemeliyiz. Oluşturulan içerikleri akıllı telefonunda seyretmek istemeyen kullanıcılar, fotoğraf ve videoları Facebook ve Youtube’a yükleyebilmeleri önemli bir avantaj. Youtube’un kendi uygulaması sayesinde oluşturulan bu videolar basit VR gözlüklerde de seyredilebilmesi çok önemli bir artı. Bu sayede oluşturulan VR videoları seyretmek için, Samsung’un VR gözlüğüne ihtiyaç kalmıyor.
Gear 360 ile oluşturulan videoları telefonda seyrettiğinizde, yüksek kontrast, canlı renkler ve keskin görüntülere sahip kayıtlara sahip olacaksınız. Bu durum ne yazık ki, bu videoları VR gözlüklerle seyrettiğinizde geçerli olmayacak. VR gözlüklerle video seyrettiğinizde kenarların keskinliğinin daha az olduğunu fark edeceksiniz. Çözünürlük daha düşük olacak ve yüzeylerde ufak tefek bozulmalar göreceksiniz. Yine de şunu söylemekte fayda var. Samsung Gear 360, rakiplerine göre kıyasladığımızda en kaliteli görüntünün onda olduğu bir gerçek.
Sonuç
Samsung Gear 360, kullanıcısına çok farklı bir video deneyimi sunuyor. Beraberinde gelen uygulamaların kullanımı çok da kolay değil. Ayrıca video kalitesi, bir Aksiyon kamerasını geçemiyor. Buna karşın Gear 360, kullanıcı ile müthiş bir etkileşim sunuyor. 360 derecelik Panorama kalitesi çok başarılı. Videoları içindeymişçesine yaşayabiliyorsunuz.
Samsung Gear 360 genel olarak başarılı bir ürün. Ama çok kolay bir kullanım sunmuyor. Samsung, kullanıcının hayatını kolaylaştırmak için daha çok tecrübe kazanması şart.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
SON DAKİKA TEKNOLOJİ HABERİ || PlayStation 5 Pro Türkiye’de ön satışa çıktı! (FİYAT & ÖZELLİKLER)
WhatsApp'ın gizli kalan kullanışlı özelliği! 2 adımda gerçekleştiriliyor, çoğu kişinin haberi bile yok!
Parmaklarınızın ucundaki gizemli rotalar! Hangi kısayol tuşu nasıl ortaya çıktı? Kısayol krallığı o tuşa ait...
GÖKBEY Helikopteri Nedir? T625 GÖKBEY Özellikleri ve Kullanım Alanları
2,33 milyarın üzerinde kullanıcısı olan WhatsApp’a yeni emoji! Gören aynı şeyi söyledi: 'ÇOK TATLI!'