hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Samsung Galaxy A serisi yenilendi

    Samsung Galaxy A serisi yenilendi
    expand

    Uzun zamandır beklenilen yeni Galaxy A serisi resmen duyuruldu. Yeni Samsung Galaxy A3, Galaxy A5 ve Galaxy A7, tüm detaylarıyla haberimizde. 2016 yılına damgasını vurmaya hazırlanan Galaxy A ailesi sizlerle.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İlk olarak 2014 yılında duyurulan Samsung Galaxy A serisi, Galaxy A3, Galaxy A5 ve Galaxy A7 olmak üzere üç model ile karşımıza çıkmıştı. Seriye daha sonra ara modeller de eklendi ancak ülkemizde en çok bu üç model popüler oldu. Samsung’un metal gövdeye geçişinin ilk meyveleri olan bu telefonlar artık yenilendi. 2016 yılı için tazelenen Galaxy A serisi, yeni üç modeliyle firma tarafından resmi olarak duyuruldu. Bu haberimizde ilerleyen sayfalarla birlikte yeni modeller hakkındaki tüm detayları bulabilirsiniz. En küçük modelden başlayarak Galaxy A7’ye kadar tüm detayları sizlere aktaracağız.

    Modellerin tümü Ocak 2016’da dünya genelinde satışa çıkacak. Cihazların Türkiye fiyatı henüz belli değil.

    Samsung Galaxy A serisi yenilendiSamsung Galaxy A3 Teknik Özellikleri, Fiyatı, Çıkış Tarihi

    İlk olarak Galaxy A3’ten başlıyoruz. Yeni Galaxy A3’te 4.7 inç boyutunda bir ekran tercih edilmiş. HD çözünürlükteki bu ekranın boyutu iPhone 6 ve iPhone 6s ile aynı. Önceki modelde 4.5 inç ekran kullanılmıştı. Bu ekranın keskinlik değeri 312 PPI olarak belirtiliyor. Dört çekirdekli Exynos yongasına sahip olan Galaxy A3 içerisinde 1.5 GHz hızında çalışan bir işlemci bulunuyor. 1.5 GB RAM, 13 MP arka (f/1.9 diyafram açıklığı), 5 MP ön kamera ve 2300 mAh batarya telefonun temel özellikleri arasında.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Galaxy A3, 16 GB depolama alanıyla geliyor ancak micro SD kart yuvası ile bu hafıza artırılabiliyor. Samsung’un hızlı şarj teknolojisine sahip olan model, bu ay içerisinde Çin’de, Ocak 2016’da ise dünya genelinde satışa çıkacak. Telefon, kutusundan Android 5.1 Lollipop sürümüyle çıkacak ancak Android 6.0 Marshmallow güncellemesini de alacak.

    Samsung Galaxy A3, siyah, gümüş ve beyaz renk seçeneklerine sahip olacak. Telefon, 16 GB depolama alanıyla birlikte 329 Euro’dan alıcılarla buluşacak.

    Samsung Galaxy A serisi yenilendi

    Samsung Galaxy A5 Teknik Özellikleri, Fiyatı, Çıkış Tarihi

    Sıra geldi ortadaki modele. Samsung Galaxy A5 modelinde 5.2 inçlik Full HD çözünürlük sunan Super AMOLED ekran paneli bulunuyor. Ekran, 424 PPI keskinlik değeri ile dikkat çekici görünüyor. Exynos 7 Octa’dan güç alan telefonda 1.6 Ghz hızında 8 çekirdekli bir işlemci bulunuyor. Bu işlemci 4+4 mantığında çalışıyor. 2 GB RAM, 13 MP arka, 5 MP ön kamera ile desteklenen telefonda OIS yani optik görüntü sabitleme teknolojisine de yer verilmiş durumda. Kamerada f/1.9 diyafram açıklığı, modelin iddialı taraflarından bir tanesi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Galaxy A5 modelinde 2900 mAh kapasiteli bir batarya kullanılmış. İlk modelde bu kapasite 2300 mAh idi. Yine Galaxy A3 ile benzer şekilde telefon, önümüzdeki yılın ilk ayında dünya genelinde satışa çıkacak. Galaxy A5 16 GB kapasiteli olarak, 399 Euro’luk fiyatıyla orta segmentin rekabetçi modellerinden biri olacak. Galaxy A5 modelinde Galaxy A3’ten farklı olarak parmak izi okuyucu sensör bulunuyor.

    Samsung Galaxy A serisi yenilendi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Samsung Galaxy A7 Teknik Özellikleri, Fiyatı, Çıkış Tarihi

    Sıra geldi ailenin en büyüğüne. Samsung Galaxy A7’de 5.5 inç büyüklüğünde bir ekran bizleri bekliyor olacak. Bu ebat, iPhone 6s Plus ile aynı. 1080 x 1920 piksel (Full HD) çözünürlük ve Super AMOLED ekran, telefonun ilk dikkat çeken noktası. Phablet kategorisindeki cihazın ekran keskinlik değeri 401 PPI olarak belirtilmiş. Galaxy A5 ile aynı işlemciyi kullanan model (Exynos 7 Octa), 8 çekirdekli ve yine 1.6 GHz hızda çalışıyor. Telefonun Galaxy A5 ile arasındaki tek fark (ekran boyutu ve pil kapasitesi hariç) 3 GB RAM ile geliyor olması. Pil kapasitesi ise 3300 mAh. İlk nesil Galaxy A7’de 2600 mAh kapasiteli bir pil kullanılıyordu. Bu noktada ciddi bir iyileştirme söz konusu.

    Yeni Galaxy A7 modelinde OIS destekli 13 MP çözünürlüğünde ve f/1.9 diyafram açıklığına sahip arka kamera ve 5 MP ön kamera bulunuyor. Galaxy A5 ile benzer şekilde bu modelde de parmak izi okuyucu sensör yerini almış durumda. Telefon micro SD hafıza kartı yuvasına sahip. 16 GB depolama alanıyla 499 Euro’dan raflardaki yerini Ocak 2016’da alacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow