Sahte profiller büyük tehdit oluşturuyorlar

Türkiye’de de milyonlarca kişinin kullandığı Tinder tarzı flört uygulamalarının aslında pek de güvenilir olmadığı ortaya çıktı. Yapılan bir araştırmaya göre bu uygulamalar ciddi anlamda tehlike arz ediyor. Öyle ki güzel bir kız sizi böbreğinizden bile edebilir.
Milyonlarca kişi, bir partner bulmak için çevrimiçi arkadaşlık uygulamalarını veya sosyal ağ sitelerini kullanıyor. Ancak bu esnada birçok insan aradığı aşkı bulmak yerine, onları para için kandırmaya çalışan dolandırıcılarla karşılaşabiliyor. Dolandırıcıların flört hizmetlerine olan ilgisi, bu platformlardaki insanların kişisel bir bağlantı aradıklarını bilmelerinden ve bundan faydalanmak istemelerinden kaynaklanıyor.
Flört uygulamalarında karşılaşılan tüm farklı sorunlar arasında kullanıcılar en çok başka biriymiş gibi davranarak kandırmaca (%51), kötü niyetli bağlantılar veya ekler (%21) ve kimlik hırsızlığıyla (%17) karşılaştı. Türkiye’deki kullanıcılar ise en çok %53 oranıyla başka biriymiş gibi davranan kişilere rastladığını belirtiyor.
Bu tür uygulamalarda saldırıdan kaçınmayı başaranların %50’si sahte görünen şüpheli profile sahip dolandırıcıyı tespit edebildiler. Saldırıya uğrayanlar bu sırada son derece dikkatli davrandılar ve %49’u potansiyel flörtlerine asla para göndermediler ve %47’si ise şüpheli mesajlara dikkat ettiler. Ankete katılanların neredeyse beşte biri (%21), dolandırıcı video görüşmesi düzenlemeyi reddettiğinde bu durumu şüpheli buldu.
Gizlilik eksikliği, flört uygulamaları için de ciddi bir sorun. Ankete katılanların %26’sı kişisel verilerinin çevrimiçi ortamda dolaştırılacağından endişe duyuyor. Ayrıca, kullanıcıların %19’u kişisel bilgilerini daha gizli hale getirmek istedikleri için flört hizmetlerini sildi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Radyoyu Kim İcat Etti? Radyo Nasıl ve Ne Zaman İcat Edilidi?
Uçağı Kim İcat Etti? İlk Uçak Ne Zaman, Nasıl Bulundu? Uçağın Mucitleri Kimdir?
Televizyonu Kim İcat Etti? Geçmişten Günümüze Televizyonun Yolculuğu
Telefonu Kim İcat Etti? 1876’da Başlayan Bir Hikaye!
iPhone'u olanlar dikkat! Apple'dan uyarı geldi: Cihazlar tehdit altında