Röntgen filmleri kağıda basılacak
Röntgen filmleri artık kağıda basılabilecek. Böylece hasatnelerin röntgen filmi maliyetlerini yaklaşık yüzde 75 oranında azaltması bekleniyor.
Xerox'un Türk iş ortağı Mek Bilgi Teknolojileri’nin geliştirdiği yeni bir teknoloji, tıbbi röntgen görüntülerinin ofis yazıcıları ile kağıda basılmasını sağlıyor.
Geliştirilen yeni çözüm ile MR, tomografi, ultrason, dijital röntgen gibi radyolojik görüntüler, normal ofis baskı cihazları ile kağıda basılabilecek. Bu teknoloji, kamunun ilgili sağlık harcamalarını ve hastanelerin röntgen filmi maliyetlerini yüzde 75’e varan oranlarda azaltma imkanı veriyor.
Dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerinden Xerox’un Türk iş ortağı Mek Bilgi Teknolojileri’nin geliştirdiği yeni bir teknoloji ile röntgen görüntüleri kağıda basılabilecek. Geliştirilen bu teknoloji, örnek uygulama olarak Türkiye'deki bazı hastane ve tıbbi görüntüleme merkezlerinde başarı ile kullanılmaya başlandı. Radyolojik görüntülerin normal ofis baskı cihazları ile özel kağıtlara basılması, mevcut röntgen filmi maliyetlerini yüzde 75’e varan oranlarda azaltma imkanı veriyor. Ayrıca röntgen çıktı cihazları yerine çok daha ucuz olan ofis yazıcılarının kullanılması da, bu iş için gerekli olan donanım yatırımını da azaltıyor.
Basılan görüntülerin netliği ve kalitesi, yapılan tetkik sonuçların doktorlar tarafından herhangi bir sıkıntı yaşanmadan yorumlanabilmesine imkan veriyor. Röntgen filmleri çevreye zararlı plastik bir malzeme yerine yüzde 100 geri dönüşümlü kağıtlara basıldığından, çevre ile ilgili sorumluluklar da yerine getirilmiş oluyor. Kağıda basılan röntgenler, gün ışığında negatoskopa gerek olmadan rahatlıkla incelenebiliyor.
Mevcut sistemlerle üretilen medikal görüntüler, gümüş alaşım içeren oldukça pahalı, kalın plastik röntgen filmlerinin üzerine basılıyor. Mek Bilgi tarafından Xerox yazıcılarına entegre edilen baskı çözümü, DICOM (Digital Imaging and Communications in Medicine) standardındaki her görüntünün, Xerox ürünleri ile daha az bir maliyete daha uygun fiyatlı özel kağıtlara basılmasını sağlıyor.
Mek Bilgi Teknolojileri Kurucu Ortağı Murat Aydın konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede; “Geliştirdiğimiz teknoloji, Türkiye’de kullanılmaya başladı. Doktorlar son derece memnun. Röntgenlerin baskı kalitesi, teşhis ve tedavide herhangi bir sıkıntı vermeyecek netlik ve kalitede. Bu teknoloji, Türk mühendis ve uzmanlarının başarısıdır. Xerox’a da bize destek verdiği için teşekkür ederiz” dedi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
SON DAKİKA TEKNOLOJİ HABERİ || PlayStation 5 Pro Türkiye’de ön satışa çıktı! (FİYAT & ÖZELLİKLER)
WhatsApp'ın gizli kalan kullanışlı özelliği! 2 adımda gerçekleştiriliyor, çoğu kişinin haberi bile yok!
Parmaklarınızın ucundaki gizemli rotalar! Hangi kısayol tuşu nasıl ortaya çıktı? Kısayol krallığı o tuşa ait...
GÖKBEY Helikopteri Nedir? T625 GÖKBEY Özellikleri ve Kullanım Alanları
2,33 milyarın üzerinde kullanıcısı olan WhatsApp’a yeni emoji! Gören aynı şeyi söyledi: 'ÇOK TATLI!'