hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Realme C55 Avrupa pazarı için hazırlık yapıyor

    Realme C55 Avrupa pazarı için hazırlık yapıyor
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Realme dün Endonezya’da C55 akıllı telefonunu piyasaya sürdü. Şimdi şirketin Avrupa CEO’su Francis Wong, akıllı telefonun Avrupa’ya geleceğini Twitter üzerinden açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Realme C55 öncelikle Endonezya’da çıkana benzer özelliklerle Avrupa pazarında olacak. 90 Hz yenileme hızına ve 680 nit maksimum parlaklığa sahip olan bu telefon 6,52 inç FHD+ ekran ile donatıldı.

    Bildirim çubuğunun bir uzantısı olarak çalışan, ortaya hizalanmış bir delik bulunuyor. Mini Kapsül olarak tanımlanan bu delik , Apple’daki yapıya çok benziyor. Düşük pil uyarıları, şarj durumu, veri tüketimi gibi bilgiler buradan takip edilebiliyor.

    Realme C55, güç düğmesine gömülü, yana monte edilmiş bir parmak izi tarayıcısına sahip. Arka panelde herhangi bir modül olmaksızın iki adet kamera halkası bulunmakta. Akıllı telefon, 2MP ikincil lensle eşleştirilmiş 64MP birincil sensöre sahiptir ve 8MP öne bakan bir selfie kamerası var.

    Dahili olarak, Realme C55 bir MediaTek Helio G88 işlemci ile donatıldı. 6GB + 128GB ve 8GB + 256GB RAM ve depolama konfigürasyonlarında sunulan bu üründe 33W hızlı şarj desteğine sahip 5.000mAh pil ünitesi yer alıyor. Cihaz kutudan Android 13 yüklü olarak çıkıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Realme C55’teki bağlantı seçenekleri arasında özel bir microSD kart yuvası, USB-C bağlantı noktası, 3,5 mm jak, 4G ve NFC bulunuyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow