Razer Phone alınır mı?
Oyun oynamak için akıllı telefon almak ne kadar mantıklı? Ya da oyun odaklı bir telefonda olması gerekenler neler? Şimdi Razer Phone’u mercek altına alarak bu soruların yanıtını bulmaya çalışacağız.
Herşeyden önce şunu kabullenmek gerekiyor. Akıllı telefon sektöründeki rekabet günden güne daha da artıyor. Pazardaki hacmin artması, doğal olarak rekabeti de beraberinde getiriyor.
Sektördeki firmalara baktığımızda aslan payının Apple, Samsung ve Huawei tarafından bölüşüldüğünü görüyoruz. Fakat bu pazarda o kadar büyük bir para hacmi var ki pastadaki küçük dilimler bile üreticiler için yeterli oluyor.
Dolayısıyla, sektöre yeni giren isimlerin amacı da zirve değil, bu küçük dilimlerden bir pay alabilmek oluyor. Peki geçtiğimiz günlerde tanıtılan Razer Phone, sektördeki pastadan kendine ufak bir dilim alabilecek mi? İşte bu soruya yanıt arıyacağız.
Akıllı telefonlar, el konsollarının yerini aldı
Sony, PSP’yi ilk çıkardığında bu el konsolunun devrim niteliğinde olduğu düşünülmüştü. Gerçekten de PSP satış rakamları baz alındığında son derece iyi işler çıkardı. Fakat akıllı telefonların gelişmesi, el konsollarını da bitirdi.
PSP’den sonra satışa sunulan PS Vita, akıllı telefonların sıçrama dönemine denk gelince fena halde çuvalladı. Keza artık bu konsol için çıkan oyun sayısı da yok denecek kadar az.
El konsollarının yerini alan akıllı telefonlar, hızlı bir ivme yakaladı. Kullanıcı potansiyelinin yüksek olduğu bu pazar oyun yapımcılarının da dikkatinden kaçmadı. Son birkaç yıl içerisinde PC ve konsol için oyun geliştiren birçok firma, rotasını mobil sektöre doğru kaydırdı.
Normal ücret ile satılan oyunların yerlerini F2P tarzındaki yapımlara bırakması, mobil oyun sektörünün büyümesini kolaylaştırdı. Doğal olarak bu büyüme pazardaki bazı dengelerin değişmesinde de önemli rol oynadı.
Oyunlar daha çok indiriliyor
Son verilere göre, akıllı telefon kullanıcıları en çok oyun tarzındaki uygulamaları indiriyor. Hatta oyunlar ve diğer uygulamalar arasında bir kısas yapıldığında aradaki makasın hayli açık olduğunu söylemek de mümkün. Peki oyunların bu kadar çok oynanması, bu alanda yeni bir cihaz açığı ortaya çıkarır mı? Yani oyun oynamak için özel bir telefona ihtiyacımız var mı?
Nvidia ve Sony’nin daha önce satışa sunduğu oyun odaklı telefon ve tabletler, kullanıcıların oyun için böyle bir gereksinime ihtiyaç duymadıklarını ortaya koydu. Hatırlanacağı üzere Sony bir ara kızaklı bir sistemle analog tuşlara da sahip olan akıllı telefon modelini satışa sunmuştu. Oyuncular için tasarlanan bu telefon pek tutmadı.
Aynı şekilde Nvidia tarafından satışa sunulan Shield’ta kullanıcılar tarafından pek fazla benimsenmedi. Peki daha önce denenmiş ve başarısızlıkla sonuçlanmış denemeler mevcutken, şimdi Razer Phone neden tutsun?
OnePlus 5’ten farkı ne?
Geçtiğimiz günlerde tanıtılan Razer Phone, gücünü Qualcomm’un Snapdragon 835 yonga setinden alıyor. Sistemini 8GB RAM ile destekleyen cihazda 64GB dahili depolama alanı yer alıyor. Yani telefon sistemsel özellikler bakımından günümüz amiral gemisi modellerinden fazla bir şey sunmuyor.
Tasarımına baktığımızda da üst ve altta kalın çerçeveler ve yüzde 80’in altında kalan ekran gövde oranı ile karşılaşıyoruz. Ayrıca oyun odaklı olduğu iddia edilen bu telefonda herhangi bir fiziksel tuş da yer almıyor.
Peki gelelim asıl soruya. Neden OnePlus 5 ya da başka bir firmanın amiral gemisi modeli dururken Razer Phone alalım? Ya da şöyle soralım. Normal bir amiral gemisi modeli olan OnePlus 5 ile oyun odaklı bir telefon olan Razer Phone arasında ne fark var? Açıkçası biz pek bir fark bulamadık. Yani uzun lafın kısası, Razer Phone oyun için alınacak bir telefon değil. Tasarımı için olur, Razer logosu taşıdığı için olur, üst segment diye olur. Olur da olur fakat oyun için pek de mantıklı olmaz.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Bunları Bilmeden iPhone Kullanıyorum Demeyin! İşte Gizli Kalmış 7 Şaşırtıcı Özellik!
SON DAKİKA... BTK'dan açıklama: 13 Yaş Altına Sosyal Medya Yasağı Geliyor!
Türkiye’nin İlk Kuantum Bilgisayarı Özellikleri Neler? Kuantum Bilgisayar Kullanım Alanları!
WHATSAPP'A 5 YENİ ÖZELLİK! 2,33 milyarın üzerinde aktif kullanıcısı var! Meğer Instagram’daki o fonksiyonlar…
SON DAKİKA TEKNOLOJİ HABERİ || PlayStation 5 Pro Türkiye’de ön satışa çıktı! (FİYAT & ÖZELLİKLER)