Qualcomm harekete geçti
Qualcomm, mobil cihazlar pazarının en iddialı isimleri arasında. Şirket, şimdi de, “Akıllı telefonlara silikon beyinler yerleştirme” projesi kapsamında harekete geçti.
Qaulcomm, Samsung ve LG gibi firmalarının bir numaralı tercihi ve sektörün lideri. Lakin bu, şirketin kendisini geliştirmesinin yönünde engel değil.
Teknoloji devinden yapılan resmi basın açıklamasına göre, şirket; insanları, nesneleri, mimikleri ve hatta duyguları saptayabilecek bir teknoloji için, mühendislik ekibinin en iyi üyelerini bir araya getirdi.
Şirketten dün yapılan resmi açıklamaya göre, Qualcomm bunun için “Snapdragon Neural Processing Engine (Snapdragon Sinirsel İşleme Motoru)” isimli bir yazılım geliştiriyor. Söz konusu yazılım LG G5 ve Samsung Galaxy S7 serisinde kullanılan Snapdragon 820 ve gelecekte tasarlanacak, üst düzey yongalarla uyum içerisinde çalışacak.
Modifikasyonda sınır nasıl tanınmaz?
Snapdragon Neural Processing Engine, “Derin Öğrenme” adı verilen bir sistemin temel taşı. Öncelikle amaç kullanıcısının sesini tanımak, onun kullandığı otomobil gibi kullandığı araçları saptamak ve kendini, bunlara uyum sağlayacak algıya taşımak. LG G5 kullanıcısı mısınız? Ön kamerası ve SNP kiti sayesinde, mimikleri izleyen ve buna göre, size Google aramaları önerebilecek bir sistem düşünün. Malum, sistem mimiklerinizden, mutsuz olduğunuzu saptamış durumda. Günün en eğlenceli YouTube videolarını izlemeye ne dersiniz?
Snapdragon Neural Processing Engine’ın kullanım alanı, bu kadar basit(!) şeylerle sınırlı değil. Qualcomm yongaları kullanan Drone’lar, robotik cihazlar ve kendi kendini sürebilen otomobillerle algılarınızı genişletin. Söz konusu yapı, inanılmaz bir potansiyel anlamına geliyor.
Şirketin hedefi, gelecekte de devletlere hizmetler sunmak. Bir kamera düşünün ki, suçluyu anında saptasın hatta size, onun zihinsel durumu hakkında raporlar yollasın.
İlk adımlar yılın ikinci yarısında atılacak, Snapdragon 820 yongalı cihaz sahipleri buna şahit olacak. Kaynak kodu geliştiriciler de, projeye destek verebilecek. SNPE’nin olgunlaşması için elbette zaman şart.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Parmaklarınızın ucundaki gizemli rotalar! Hangi kısayol tuşu nasıl ortaya çıktı? Kısayol krallığı o tuşa ait...
GÖKBEY Helikopteri Nedir? T625 GÖKBEY Özellikleri ve Kullanım Alanları
2,33 milyarın üzerinde kullanıcısı olan WhatsApp’a yeni emoji! Gören aynı şeyi söyledi: 'ÇOK TATLI!'
Instagram’a ekran görüntüsü almayı engelleme özelliği geliyor
WHATSAPP KULLANICILARI DİKKAT! Tüm bilgileriniz tehlikede olabilir