hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    PS4 satışları 100 milyona yaklaştı

    PS4 satışları 100 milyona yaklaştı
    expand

    Sony Interactive Entertainment, PlayStation 4 (PS4) ve PS4 oyunlarına dair satış rakamlarını paylaştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Konsol oyunu meraklılarının ilgi gösterdiği PlayStation 4 (PS4)'ün satış rakamları tüm dünyada 100 milyona yaklaştı.

    Sony Interactive Entertainment'in paylaştığı verilere göre 31 Aralık 2018 itibariyle PS4, tüm dünyada 91.6 milyon adetten fazla sattı. Sadece tatil sezonunda satılan PS4 sayısı ise 5.6 milyondan fazla oldu.

    50 milyondan fazla oyun satıldı

    PS4 satışlarının yanı sıra oyunseverler, 2018 tatil sezonu boyunca konsol oyunlarına da büyük ilgi gösterdi. Bu dönemde 50.7 milyondan fazla PS4 oyunu satıldı. Bu da 31 Aralık 2018 itibariyle dünya çapında toplamda 876 milyon PS4 oyunu satıldığı anlamına geliyor.

    "Platformumuzu geliştirmeye devam edeceğiz"

    Sony Interactive Entertainment Başkanı ve CEO’su John Kodera, “Tatil sezonu boyunca bizi destekleyen tüm hayranlarımıza teşekkür ediyoruz. PS4’ün dünya çapında 91.6 milyon sattığını duyurmaktan gurur duyuyoruz. Ayrıca aylık aktif PlayStation Network kullanıcı sayısının Kasım 2018 itibarıyla 90 milyona ulaştığını belirtmekten mutluluk duyuyoruz. Bu hedeflere ulaşmamızda bize yardım eden dünya çapındaki tutkulu topluluğumuza ve ortaklarımıza en derin saygılarımı sunuyorum. Bu yıl, sadece PS4’te yaşanabilecek, geliştirilmiş deneyime sahip merakla beklenen oyun gamını hayranlarımızın beğenisine sunacağız. Bir sonraki PS4 hedeflerine kadar SIE olarak, en iyi interaktif eğlence deneyimini dünyaya sunma konusunda platformumuzu geliştirmeye devam edeceğiz.” açıklamasını yaptı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow