hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Pocketpair, Sony ile güçlerini birleştiriyor

    Pocketpair, Sony ile güçlerini birleştiriyor
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Bu yılın ilk yarısında oyun dünyasına damga vuran oyunlardan biri de Palworld oldu. Oyuncuların Pokemon benzeri canlılarla etkileşime girip, onları toplayarak bir hayatta kalma mücadelesi verdiği oyunu, tek kelimeyle muhteşem bir çıkış yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    En iyimser beklentilerin bile çok üzerine çıkan oyun, son dönemin en çok satan oyunu oldu. Bu da bu oyunun arkasındaki stüdyo olan Pocketpair’in bir anda dikkat çekmesini sağladı.

    Bu popüler oyunla elde ettiği başarıyı nasıl kullanacağı merak konusu olan Pocketpair, gelecek projelerde birlikte çalışmak için Sony ile güçlerini birleştiriyor. İki stüdyo birlikte çalışarak Palworld evrenini daha da büyütmenin yollarını arayacak. Bu oyunla ilgili yan projelerin yanı sıra bu oyundan esinlenen lisanslı ürünler gibi farklı gelir kapılarının da iki şirketin gelecek planları arasında yer aldığı söyleniyor.

    Pokemon oyunları ile Ark: Survival Evolved benzeri hayatta kalma oyunlarının bir karışımı olarak tanımlayabileceğimiz Palworld’de oyuncular açık bir dünyada gezerek Pokemon benzeri canlıları ya alt etmeye çalışıp bunlardan elde ettikleri kaynakları kullanıyor, ya da onları ehlileştirerek kendi kontrollerine alıyor. Daha sonra bu canlıları kendi kampında çeşitli işlerde kullanabiliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Oyundaki yaratıkların Pokemonlara aşırı benziyor olması bu hakların lisansız kullanıldığı gerekçesiyle çeşitli eleştirileri beraberinde getirmiş olması, bu durum Sony gibi önemli bir şirketin bu işe dahil olmasına engel olmadı.

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow