Philips 55puk7150 TV inceleme
Philips’in yeni nesil 7000 serisi LED TV’ler zengin donanım birleşenleri ile ilgi çekiyor. 4K UHD çözünürlüğünü destekleyen Philips 55puk7150, sekiz çekirdekli işlemcisi ve 16 GByte kapasitesi ile başarılı bir performans sergiliyor .
Android işletim sistemine sahip olan bu ürün daha keskin bir görüntü sunması için Pixel Precise Ultra HD ve keyifli bir seyir için üç yönlü Ambilight teknolojisini destekliyor. Tüm bunlarla birlikte DVB-T (karasal), DVB-C (kablo yayın), DVB-S (uydu yayını) ve HD yayınlarını alabilen DVB-S2 uydu alıcılarının unutulmaması çok önemli bir avantaj.
Tasarım
Tüm bunlara ek olarak Philips 55puk7150 tasarımı ile de kendisinden söz ettiriyor. Ürünün kendisi oldukça ince. Bu incelik ince bir çerçeve ile birleşiyor. Philips’in gümüş ayağı tam merkezinde ve inanılmaz hoş duruyor. Çerçevenin altında entegre bir Soundbar yer alıyor ve sesi arkaya değil seyirciye doğru veriyor. Philips tasarım ve renklerle çok iyi bir kombine elde ettiğini söylemeliyiz. Dolaysıyla bu ürün neredeyse hemen hemen her ortama uyum sağlayacak yapıda. Tüm bunlar 3 yönlü Ambilight ile birleştiğinde, Televizyon keyfi resmen kendisini katlıyor. Elde edilen görüntü, Ambilight teknolojisi sayesinde, sanki 55 inç’den daha büyük olduğu hissi veriyor. Canlı renkler oturma odasını farklı bir havaya soktuğunu söylemeliyiz.
Görüntü kalitesi
Philips 55puk7150, 4K UHD görüntü kalitesi ile puan topladığını söylemeliyiz. UHD televizyonlar teorik olarak Full HD televizyonlarla kıyasla dört kat daha yüksek bir çözünürlük sunuyorlar. Philips’in 8 milyon piksellik Pixel Precise Ultra HD teknolojisi görüntüleri UHD çözünürlüğüne yükseltiyor. Kaynak ne olursa olsun, bu teknoloji sayesinde daha keskin, derinlik efekti daha gelişmiş olan, yüksek kontrastlı ve eksiksiz detaylı görüntüler elde ediliyor.
Philips bu konuda oldukça iddialı olduğunu söylemeliyiz. Öyle ki yaptığımız denemelerde, 4K olmayan bir görüntünün, yüksek kontrastlı ve keskin olarak işlendiğine şahit olduk. Siyahlar tam siyah olması beğenimizi kazandı. Buna ek olarak beyaz tonlamalar çok başarılı. Renkler oldukça canlı ve bundan da önemlisi ten rengi gerçeğe çok yakın.
Tabi burada Philips’in görüntüyü iyileştirmek için sunduğu teknolojileri unutmamak lazım. Örneğin Natural Motion adlı teknoloji sayesinde 4K ya yükseltilen görüntüler takılmadan akabiliyor. Filmler normalde saniyede 24 kare ile kayıt ediliyor. Natural Motion ise kare oranını 50’ye çıkarıyor ve bu sayede de takılmalar ve donmaların önüne geçiyor. Bu da ister istemez görüntü kalitesini olumlu şekilde yansıyor. Micro Dimming Pro özelliği ise ortam ışığının yoğunluğuna göre kontrast değerini otomatik olarak ayarlıyor. Televizyonda bulunan ışık sensoru ve özel olarak geliştirilen yazılım sayesinde 6400 farklı ışık ortamını algılanabiliyor ve ona göre bir kontrast değeri atanıyor. Bu sayede de resim kalitesinde ciddi bir iyileşme yaşanıyor.
Ses kalitesine gelince. Çerçevenin altında bulunan ince Soundbar ürünü güçlü ve temiz sesler verebiliyor. Bu teknoloji televizyonun arkasında bulunan Bass’larla birleştiğinde müthiş bir ses deneyimi ortaya çıkıyor.
Android Deneyimi
Philips 55puk7150, Android işletim sistemine sahip. Bir Android tablet’de yaptığınız birçok şeyi bu ürün ile de yapmak mümkün. Google Play sayesinde televizyon için özel olarak optimize edilmiş oyunlar seçebiliyorsunuz. Üzerine takabileceğiniz USB Gamepad sayesinde yüklediğiniz oyunları tıpkı bir oyun konsolu gibi oynayabiliyorsunuz.
Google Cast desteği sayesinde de akıllı telefon ve Tabletlerle bağlantı kurabilen Philips, müzik, video ve resim gibi birçok içeriği televizyonda gösterebiliyor.
Bu yüzden de beraberinde gelen kumandanın iki yüzeyini kullanmanız gerekiyor. Kumandanın ön yüzeyi bildiğimiz klasik bir kumanda. Arka yüzeyi ise Web sayfalarında rahatlıkla gezebileceğiniz ve eposta atabileceğiniz küçük bir klavye yer alıyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
WHATSAPP'A 5 YENİ ÖZELLİK! 2,33 milyarın üzerinde aktif kullanıcısı var! Meğer Instagram’daki o fonksiyonlar…
SON DAKİKA TEKNOLOJİ HABERİ || PlayStation 5 Pro Türkiye’de ön satışa çıktı! (FİYAT & ÖZELLİKLER)
WhatsApp'ın gizli kalan kullanışlı özelliği! 2 adımda gerçekleştiriliyor, çoğu kişinin haberi bile yok!
Parmaklarınızın ucundaki gizemli rotalar! Hangi kısayol tuşu nasıl ortaya çıktı? Kısayol krallığı o tuşa ait...
GÖKBEY Helikopteri Nedir? T625 GÖKBEY Özellikleri ve Kullanım Alanları