hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Pc'de Ekran Videosu Nasıl Alınır? Pc'de Ekran Kaydı Yöntemleri...

    Pcde Ekran Videosu Nasıl Alınır Pcde Ekran Kaydı Yöntemleri...
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    PC’de ekran videosu alabilmeyi pek çok kişi istemektedir. Herhangi bir bilgi görselini elinde bulundurmak ya da paylaşabilmek istemektedir. Bu durumda PC ekranından video nasıl alınır? Merakla öğrenmeye çaba harcamaktadır. PC’de ekran videosu alabilmek için klavye üzerinde birden fazla tuş kullanılması gerekmektedir. Ekrandan video kaydı yapabilmek ve ekran görüntüsü alabilmek için klavye üzerinden işlem yapılabilmektedir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

      PC’de Ekran Videosu Nasıl Alınır?

     PC’ de ekran videosu alabilmek için klavyede bulunan Windows tuşu ve G tuşunu aynı anda kullanmak gerekmektedir. Kayıt başlatabilmek için Start Recording tuşuna tıklanmaktadır. Ya da Windows + Alt tuşu + R tuş Kombinasyonunun kullanılması gerekmektedir. Bu durumda ekran görseli gelmesi gerekmektedir. Bu adımdan seçenekler kullanılarak oyun kaydı alınabilmektedir.

     PC oyuncularının en çok kullandığı PC ekranından video kaydı alabilme işlemi kolaylıkla yapılabilmektedir. Windows 10’ da ekran videosu kaydı yapabilmek için birden fazla yol bulunmaktadır. İlk olarak Print Screen(ekran alıntı aracı) tuşu yardımıyla ekran kaydı yapılabilmektedir.

     Ayrıca Windows 10 uygulamasının bünyesine aldığı Xbox Game Bar, oyuncularının puanları ve oyunda beğendikleri videoları kayıt edebilmelerini sağlamaktadır. PC kayıtları genel olarak yakala sekmesinden ilerleyerek bulunabilmektedir. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     PC’de Ekran Kaydı Yöntemleri

     PC’ de ekran kaydı yöntemleri arasında birden çok yol bulunmaktadır. İlk olarak Windows ve G tuşlarına bastıktan sonra ekran görüntüsü gelmektedir. Her hangi bir ekran gelmediğinde ise Window tuşunu kullanarak ayarlara gidilmesi gerekmektedir. Buradan oyun sekmesi tıklanarak video-klip ya da ekran görüntüsü alabilmek mümkün olmaktadır.

     Uygulama aracını görünür hale getirmenin ilk yolu Windows +G tuşu olarak kullanılmaktadır. Gelen ekranda oyun sekmesi tıklandıktan sonra solda bulunan yakala penceresinden kaydı başlat komutu vererek arzu edilen kayıt yapılabilmektedir.

     PC Ekranından Video Kaydı Neden Yapılır?

     PC ekranından video kaydı yapmak isteyenler genel olarak bilgisayar oyuncularıdır. Oyun sırasında aldıkları puanları ve beğendikleri bölümleri kaydetmek istemektedirler. Bu nedenle de PC ekranından nasıl video ve ekran kaydı alınır öğrenmek istemektedirler. Bu işlemleri yapabilmek için kolaylıkla sistem klavye üzerinde çalışabilmektedir.

     Ayrıca yakala adlı pencereden kayıt başlatabilmek ve durdurabilmek mümkün olmaktadır. Ekran görüntüsü yöntemleri arasında bulunan seçenekler kullanıcıya büyük kolaylık olarak sunulmaktadır. Yapılabilen işlemler özellikle PC oyuncuları için büyük kolaylık olarak görülmektedir. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Ekran Kaydını Nasıl Bulurum?

     PC’ de ekran videosu ya da kaydı alanlar, geri dönüşte bulamayabilmektedir. Bunun en kolay yolu, Yakalamalar klasörüdür. Videolar ve ekran görüntüleri burada kayıt edilmektedir. Ekran görüntüsü almak isteyenler için otomatik pano kaydı alma ve yönetme işlemleri yapılabilmektedir.

     Ekran görüntüsü almak için, CTRL + üst karakter + F5 tuşlarına basılı tutulması yeterlidir. Ekrandan alınan görüntüleri indirilenler klasörüne güvenle kayıt edilerek gerektiğinde kullanılabilmektedir. PC' den video kaydı ve ekran görüntüsü almak isteyenler güvenle klavye üzerinde çalışabilmektedir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow