Passolig 2017'de akıllı telefonlarda
Aktif Bank, spor ve alışveriş dünyasının kartı Passolig ve 8 büyükşehirdeki ulaşım kartlarını gelecek yıl akıllı telefonlara indirmeyi hedefliyor.
Aktif Bank Genel Müdürü Dr. Serdar Sümer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yenilenebilir enerji tarafında ciddi portföy oluşturduklarını, bu projelere finansman sağladıkları gibi ortak da olabildiklerini söyledi.
"Passolig 2017'de akıllı telefonlarda"
Aktif Bank Genel Müdürü Dr. Serdar Sümer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Aktif Bank'ın önemli iştiraki EKent'in, devasa bir yapı olduğunu ve Passolig'e ilave olarak 8 büyükşehrin ulaşım kartı işini yaptığını hatırlattı.
EKent'in, sunduğu altyapı sayesinde yılda bir milyardan fazla işlem, toplamda 7 milyon akıllı ulaşım kartı yönetimi ve 160 milyon manyetik biletleme ile Türkiye'nin en yaygın ve en yüksek hacimli akıllı ulaşım altyapı işletimini yaptığını belirten Sümer, "Passolig ve ulaşım kartlarını bir uygulama ile 2017 yılında akıllı telefonlara indirmek istiyoruz. Telefonlarımıza indireceğimiz uygulama ile telefonumuzu göstererek otobüse binebileceğiz, stada girebileceğiz. Artık insanların kartla ilişkisini kesmesi lazım. Akıllı telefonlar kartların yerini alıyor." diye konuştu.
Sümer, halihazırda ulaşım alanında 7 milyon civarında ve Passolig'de 2 milyonun üzerinde olmak üzere 10 milyona yakın kart bulunduğunu, müşteriye temas noktasında ciddi sayıya ulaştıklarını belirtti.
Herkes sisteme dahil olmalı
Türkiye'de bankacılık sisteminin çok geliştiğini ancak iki konuda eksiklik bulunduğunu ifade eden Sümer, şunları kaydetti: "Birincisi, bankacılık hizmetlerine çok kolay ulaşılamıyor. Özellikle kırsal alana gidildiğinde. Bu bazen fiziki nedenlerden, bazen de bankacıların bankacı gibi yaklaşmasından kaynaklanıyor. İkinci problem ise sisteme dahil olmayan milyonlarca insanın bulunması. Bu kişilerin bir kısmı genç, bir kısmı fiziki şartlardan şubeye gelemeyenlerden oluşuyor. Amacımız, onlara ihtiyaç duydukları anda ulaşabilmek ve onları bir şekilde sisteme dahil etmek. EKent sistemindeki 10 milyon kişiden belki de 2 milyonunun banka hesabı yoktur. Bu insanların da finansal hizmete ihtiyacı var. Bizim fatura işimiz esnaf işidir."
Sümer, banka olarak 2016 yılını 9 milyar TL aktif büyüklük, 110 milyon lira civarında dönem net karı ve yüzde 11 seviyesinde öz kaynak karlılığı ile tamamlayacaklarını öngördüklerini bildirdi.
"Kurun artması 'aman kur artacak' durumundan daha iyi"
Aktif Bank Genel Müdürü Sümer, İFM'de, kar-zarar ortaklığı projesi ve finansman desteği olarak iki şekilde yer aldıklarını hatırlattı.
'İslami finans' başlığının da Türkiye tarafından sahiplenilmesinin önemli olacağını vurgulayan Sümer, "Dünyada başarılı olduğu kadar başarısız finans merkezi projeleri de var. Biz coğrafya olarak çok iyi bir yerdeyiz. Birçok insan İstanbul'da yaşamak istiyor. İstanbul, dünyada herkesin kendinden bir şeyler bulabileceği bir yerdir. Eğer İFM ile çok yakın ilgilenmezsek burası bir inşaat projesi olarak kalır. Buranın finans merkezi olmasını istiyoruz. Çünkü finansman imkanlarının artması gerek. SPK ve BDDK binalarının temel atma törenlerinin gerçekleşmesiyle bu ilginin arttığını görüyoruz." şeklinde konuştu.
Sümer, son haftalarda dolar/TL'de görülen yükselişe ilişkin, anlık ya da kısa vadeli bakışı doğru bulmadığını ve şu anki seviyelerin anormal düzeyler olmadığını söyledi.
Kurun artmasının "aman kur artacak" durumundan daha iyi olduğunu belirten Sümer, "Yabancı yatırımcı yüksekten kurdan gireceği için parası daha kıymetli olacaktır. Dış ticaret dengesi olumlu etkilenebilir. Tabi kötü tarafı da vardır. Belli bir süre için enflasyon etkisi olacaktır. Ama kötümser değilim." ifadelerini kullandı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
SON DAKİKA... BTK'dan açıklama: 13 Yaş Altına Sosyal Medya Yasağı Geliyor!
Türkiye’nin İlk Kuantum Bilgisayarı Özellikleri Neler? Kuantum Bilgisayar Kullanım Alanları!
WHATSAPP'A 5 YENİ ÖZELLİK! 2,33 milyarın üzerinde aktif kullanıcısı var! Meğer Instagram’daki o fonksiyonlar…
SON DAKİKA TEKNOLOJİ HABERİ || PlayStation 5 Pro Türkiye’de ön satışa çıktı! (FİYAT & ÖZELLİKLER)
WhatsApp'ın gizli kalan kullanışlı özelliği! 2 adımda gerçekleştiriliyor, çoğu kişinin haberi bile yok!