Oyun telefonları hızla yayılıyor
Aslına bakılırsa oyun odaklı telefonlar, günümüzden yıllar öncesinde de vardı. Renkli ekrana sahip modellerin ilk çıkmaya başladığı zamanlarda, Nokia oyun odaklı bir cep telefonu üretmeyi düşünmüştü.
Gün geçmiyor ki akıllı telefon pazarında yeni bir trendle daha karşılaşmayalım. Teknolojinin hızlı bir şekilde gelişiyor olması, ister istemez hayatımızın tüm noktalarını etkiliyor. Şüphesiz bu durumdan en çok etkilenen sektörlerden birisi de akıllı telefonlar. Eğimli ekranlar, ince çerçeveler, çentikli modeller derken, şimdi de oyun telefonları trend olmaya başladı.
Finli üretici bu düşüncesini kısa süre içerisinde hayata geçirmiş ve N-Gage isimli modelini satışa sunmuştu. Ne var ki o günün şartlarında yetersiz kalan alt yapı ve pazarlama stratejileri bu projenin ölü bir şekilde doğmasına neden olmuştu. Şimdi ise günümüzde oyun telefonları tekrardan sahne almaya başlıyor.
Nereden, nereye…
N-Gage ile başlayan bu serüven Sony’nin bazı girişimleriyle devam etmişti. Konsol dünyasında PlayStation markası ile muazzam bir başarı yakalayan Sony, bu başarıyı mobil dünyaya da taşıma niyetindeydi.
Fakat Xperia Play ile başlayan bu serüven pek de uzun soluklu olmamıştı. Xperia Play, tip olarak PSP GO’yu andırıyordu. Kızaklı bir yapıya sahip olan telefonda dokunmatik panel haricinde fiziksel tuşlar da mevcuttu. 2011 yılında raflardaki yerini alan telefon SD S2’den güç alıyor ve sistemini 512MB RAM ile destekliyordu. 4 inçlik ekranı ve 1500 mAh’lık bataryasıyla o günün şartlarında son derece iyi bir teknik donanıma sahip olan telefonu, fiyat bazında sınıfta kalmıştı.
Sonuç olarak Android işletim sistemine sahip ilk akıllı telefon projesi de başarıya ulaşamamıştı. Aslında Sony bu işi biraz daha ciddiye alsaydı, PlayStation markasının da yardımıyla işler çok daha farklı bir boyuta ulaşabilirdi.
Bu sefer başarı gelecek mi?
Yıllar sonra bir kez daha oyun odaklı akıllı telefon fikri ortaya atıldı. Ortaya atılmakla da kalmayıp hayata geçirildi. Peki geçmişte pek de parlak bir maziye sahip olmayan oyun telefonları ile şimdi yeni yeni trend olmaya başlayan bu modeller arasında ne fark var?
Açık konuşmak gerekirse, pek bir fark yok. Keza geçtiğimiz sene Razer’ın satışa sunduğu Razer Phone, pazardaki amiral gemisi modellerinden çok da farklı özelliklere sahip değildi. Elbette ekran ve soğutma alanında belli kriterler mevcuttu fakat diğer yönlerden önemli bir ayır edicilik göze çarpmıyordu.
Ne yazık ki bu telefonlar tasarım anlamında da kullanıcıları pek yakalayabilmiş değiller. Razer Phone, Black Shark ya da Red Magic. Hali hazırda ismi geçen üç oyun telefonu da öyle farklı bir çizgiye hitap etmiyor. En azından tamamen dokunmatik bir yapı yerine fiziksel tuş takımını da içeren farklı bir tasarım çizgisi tercih edilebilirdi.
Sahadaki oyuncu sayısı daha da artabilir
Geçtiğimiz sene satışa sunulan Razer Phone’un ne kadar sattığı henüz açıklanmış değil. Fakat Razer’ın Razer Phone 2 üzerine çalışmalar yaptığını biliyoruz. Bu da firmayı memnun edecek bir başarının geldiğini gösteriyor.
Öte yandan Xiaomi ve ZTE’de oyun odaklı akıllı telefonlarını duyurmuş durumdalar. Böylece oyun telefonları sayısı hızlı bir şekilde artmış olacak. Son gelen dedikodulara göre, Sony’nin de oyun odaklı bir telefon çıkarabileceği iddia ediliyor. Fakat ortada somut bir detay yok.
Eğer Xiaomi imzalı Black Shark ve ZTE tarafından üretilen Red Magic başarılı bir pazar payına ulaşırsa, bu alandaki cihaz sayısında da hatırı sayılır bir artış yaşanabilir. Fakat az önce de belirttiğimiz üzere, üreticilerin tasarım anlamında biraz daha oyun severleri cezbedecek çizgilerde dolaşmaları gerekiyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
WHATSAPP'A 5 YENİ ÖZELLİK! 2,33 milyarın üzerinde aktif kullanıcısı var! Meğer Instagram’daki o fonksiyonlar…
SON DAKİKA TEKNOLOJİ HABERİ || PlayStation 5 Pro Türkiye’de ön satışa çıktı! (FİYAT & ÖZELLİKLER)
WhatsApp'ın gizli kalan kullanışlı özelliği! 2 adımda gerçekleştiriliyor, çoğu kişinin haberi bile yok!
Parmaklarınızın ucundaki gizemli rotalar! Hangi kısayol tuşu nasıl ortaya çıktı? Kısayol krallığı o tuşa ait...
GÖKBEY Helikopteri Nedir? T625 GÖKBEY Özellikleri ve Kullanım Alanları