OpenAI geri adım attı

ChatGPT’nin yeni görsel oluşturma özelliği ücretsiz kullanıcılar için ertelenmişti.. Fakat şirket ertelemeyi oldukça kısa tuttu.
OpenAI gelişmiş görsel oluşturma özelliğini yayınladığında beklenenin bir hayli üzerinde taleple karşılaştı. Bu yeteneği de Plus, Pro ve Team aboneleriyle sınırlı tuttu. Ücretsiz kullanım içinse erteleme kararı aldı. Ancak Reddit ve sosyal medyadan gelen raporlara göre yeni özellik bir kısım ücretsiz üyeye açılmış görünüyor. Ücretsiz aboneliği olan bazı kullanıcılar görseller ürettiklerini ve Studio Ghibli akımına katıldıklarını belirtti.
Studio Ghibli, Japonya’nın en ünlü animasyon stüdyolarından biri. Castle in the Sky, My Neighbor Totoro, Grave of the Fireflies gibi klasik animasyonları yapan isim. ChatGPT, Ghibli tarzında görseller üretebiliyor. Şu anda sosyal medyada Ghibli çılgınlığı yaşanıyor. Konumuza geri dönecek olursak görsel oluşturma özelliği muhtemelen kademeli şekilde sunuluyor. Eğer ChatGPT kullanıyorsanız yakında bu özelliğe kavuşacaksınız.
ChatGPT’nin görsel oluşturmasını ise GPT-4o modeli sağlıyor. 4o uzun zamandır ChatGPT’nin temeliydi. Şimdiye kadar da metin tabanlı kullanılıyordu. Fakat OpenAI bu modeli geliştirerek daha yetenekli hale getirdi. GPT-4o, DALL-E 3’ten biraz daha uzun düşünüp, daha detaylı ve doğru görseller üretiyor.
İçinde insanların, hayvanların yer aldığı görseller, fotoğraflar üzerinde düzenleme yapıyor. Mesela görselde arka planda bozukluk var veya boş alan bulunuyor diyelim. 4o bu boş alanı veya bozukluğu görselin kompozisyonuna bağlı olarak doldurabiliyor. Böylece hatasız ve iyi görünen bir çıktı sağlıyor.
Zaten 4o’nun uzun düşünüp de iş yapmasının nedeni de bu. Ayrıca stil değişikliği de yapılabiliyor. Örnek verecek olursak, eski bir fotoğrafınızı anime karakterine çevirebilirsiniz.
OpenAI, The Wall Street Journal’a yaptığı açıklamada GPT-4o’yu halka açık veriler ve Shutterstock gibi şirketlerle yapılan özel işbirlikleri ile eğittiğini söyledi.
Birçok yapay zeka şirketi eğitim verilerini rekabette avantaj olarak görüyor ve bu nedenle de verileri ve ilgili her türlü bilgiyi gizli tutuyorlar. Ancak eğitim verileri aynı zamanda fikri mülkiyet davalarının da potansiyel bir kaynağı. Bu durum da şirketlerin daha fazla açıklama yapmasını engelleyen başka bir sebep.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
SON DAKİKA: WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? 28 Şubat 2025 WhatsApp mesajlar neden gitmiyor, erişim sorunu düzeldi mi?
Yapay zeka ile ilgili çarpıcı açıklama: 20 yıl içinde tedavisi olmayan hastalık kalmayacak!
Instagram yeni güncellemeyi duyurdu: DM'ler için sunduğu yeni özellikler dikkat topladı
Merakla bekleniyordu! iPhone 16e'nin fiyatı bakın ne oldu!
iOS 18.3 güncellemesi özellikleri: iOS 18.3 güncellemesi neler getiriyor?