hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    OpenAI, Apple ve NVIDIA’dan yatırımlar alabilir

    OpenAI, Apple ve NVIDIA’dan yatırımlar alabilir
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    ChatGPT’nin arkasındaki şirket olan OpenAI, yapay zeka pazarının zirvesine yerleşirken bunu Microsoft’un desteği sayesinde yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Daha ChatGPT kullanıma sunulmadan önce OpenAI’a kayda değer bir yatırım yapan Microsoft, böylece şirketin önünü açarken, kendisi de onlar tarafından geliştirilen teknolojilerin nimetlerinden faydalandı.

    Microsoft ve OpenAI arasındaki ortaklık hala devam ediyor olsa da yapay zeka şirketi son dönemde farklı şirketlerle de kayda değer anlaşmalar yapıyor. Bildiğiniz gibi şirket kısa süre önce Apple ile kayda değer bir anlaşma imzaladı. Bu anlaşma kapsamında Apple Intelligence’ın ChatGPT’yi kullanmasına izin verildi. Ancak görünen o ki Apple’ın bu yapay zeka şirketiyle ilişkisi bununla sınırlı kalmayacak. Çünkü gelen son haberler, hem Apple’ın hem de NVIDIA’nın şirkete yatırım yapmaya hazırlandığını gösteriyor.

    Yapay zeka alanında lider konumda olmasına rağmen geliri hala giderlerini karşılamaktan çok uzak olan OpenAI, finansal olarak elini kuvvetlendirmek için yakında fon arayışına girecek. Bu yeni fonlama aşamasında şirkete yatırım yapacak olanlar arasında Apple ve NVIDIA’nın da olacağı konuşuluyor. Tabii Microsoft da bu fonlamada şirketteki yatırımını büyütme fırsatını kaçırmayacaktır. Nitekim onların da yatırımını attırma niyetinde olduğu konuşuluyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu yeni fonlamada şirketin değerinin 100 milyar doları bulması bekleniyor. Diğer yandan bu yatırımlarla birlikte şirketin para akışı problemleri de en azından bir süre için ortadan kalkacaktır.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow