Ölü noktalara son
Evinizde ya da ofisinizde, modeminize uzak noktalarda “ölü noktalar” olarak da adlandırılan bölgeler oluşabiliyor ve bu bölgelerde de kablosuz bağlantı performansı beklentilerinizin altında olabiliyor. Tabii eski tip modemlerle hareket etmeye çalışıyorsanız, birden fazla mobil cihazı aynı ağa bağladığınızda da bağlantı performansında fark edilir düşüşler yaşanabiliyor.
Öncelikle, elimizde Extra DSL modem router var ve bu ürünle ciddi bir performans elde ediyoruz. Aynı anda birden fazla akıllı telefon, tablet ve akıllı televizyon bağlayabilir, aynı anda yüksek çözünürlüklü videolar izlerken online oyunlara imkân sunabilir ve sosyal medyada sörf yapabiliriz.
Keenetic, bünyesindeki cihazlarla Whole Home Wi-Fi sistemi oluşturmanıza imkân sunuyor. Ana cihazınız, bu sistemin aynı zamanda kontrol merkezi olurken, bu cihaza ek olarak ağ genişletici cihazları da kullanarak kesintisiz – büyük, tek bir kablosuz ağ sistemini oluşturabilirsiniz.
Mesh Sistemi Nedir?
Tüm cihazların tek bir Wi-Fi ağ oluşturması yanı Mesh sistemi, size ev ya da ofisinizin her noktasında yüksek hızda kablosuz bağlantı sunuyor. İster modeme çok yakın olun, ister çok uzak. Birden fazla akıllı telefon, tablet, televizyon ve oyun konsolunu bağlayabilir, aynı anda kullanılsalar dahi en iyi bağlantı performansını elde edebilirsiniz. Mesh sisteminin bir güzelliği de bu performansı “kesintisiz” olarak sunuyor olması. Yani eski tip cihazlarda, eviniz ya da ofisinizde bölge değiştirirken bir cihaz devre dışı kalıyor ve kısa süre sonra bulunduğunuz bölgedeki cihaz aktifleşerek bağlantıyı sürdürüyordu. Bağlantıdaki kopmalar sebebiyle de “süreklilik” unsuru elde edilemiyordu. İşte Keenetic’teki sistem sayesinde bağlantıda kopukluklar olmuyor, sürekli hareket halinde olsanız dahi sorun yaşamıyorsunuz.
Nasıl kurulur?
Öncelikle Keenetic Air cihazımızdan söz edelim. Kapsamlı bir performans için 4 antene ve 2.4 GHz + 5 GHz olmak üzere dual band sistemine sahip olan cihaz, üzerinde 4 tana port ile geliyor. Dikkat çekici bir diğer özelliği ise, 4 farklı çalışma moduna sahip olması ve bu modlar arasında rahatlıkla geçiş yapabiliyor olmamız. Bu modlar: router, access point, istemci ve kablosuz genişletici. Tabii dahili siber tehdit koruması, reklam engelleyici ve her cihaz için ayrı ebeveyn kontrol yapılandırma özellikleriyle de birlikte geliyor. Yine Türkiye’de ilk olarak nitelendirilen WPA3 güvenlik sisteminin de Keenetic cihazlarında bulunduğunu ekleyelim.
Şimdi bize bu cihazın “Genişletici” modu lazım. Bunu aktif etmek için de öncelikle cihazın arkasında yer alan paneldeki ibareyi “C” noktasına getirmemiz gerekiyor. Extra DSL modem router’ımızın kurulumunu zaten gerçekleştirmiştik. Şimdi tekrar Keenetic’in akıllı mobil cihazlar için hazırladığı uygulamayı açabilir ya da PC’deki internet tarayıcımız üzerinden my.keenetic.net adresine gidebilir ve panelden düzenlemeleri rahatlıkla yapabiliriz.
Diyelim ki uygulamadan hareket edeceğiz. “Ağ Listesi” başlığı altında “Keenetic Air” cihazını görebilirsiniz ya da “Keenetic Ekle” ibaresine dokunabilir, ardından da gelen “QR kod ile bağlan” seçeneğini tercih ederek Air cihazın altında yer alan QR kodunu okutabilir, böylece cihazı hızlıca tanıtabilirsiniz. Artık kablosuz ağınızda Keenetic Air de bulunuyor.
Diyelim ki de PC’mizde my.keenetic.net üzerinden hareket edeceğiz. “Ağlarım ve Kablosuz Ağ” başlığının altında yer alan Wi-Fi Sistemi başlığına tıklayabilir ve böylece modüler Wi-Fi sistemimiz için ve buradaki listede takılı cihazımız Keenetic Air’i görebiliriz. Aktifleştirme seçeneğini tıkladıktan sonra cihaza son güncellemeler iletiliyor ve kullanıma hazır hale geliyor.
Cihazı eviniz ya da ofisinizde, istediğiniz bölgeye yerleştirebilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz. Farklı bir sisteme dahil olmanız ya da ayrıca bir Wi-Fi ayarlaması yapmanız gerekmiyor. İsterseniz Keenetic’in bu genişletilmiş ağ sistemine başka Keenetic cihazları da ekleyebiliyorsunuz.
Ve tabii ki hem uygulama hem de my.keenetic.net üzerinden bağlı cihazlarınızı, aile profillerinizi, uygulamalarınızı, güvenlik detaylarını ve diğer tercihlerini kontrol edebilir; hız sınırlandırmaları, bağlantı takvimleri ve sisteme bağlı akıllı telefon ve diğer cihazların bağlantı tercihlerini ayrı ayrı özelleştirebilirsiniz.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Apple iOS 18.2.1 Güncellemesi Özellikleri: iOS 18.2.1 güncellemesi hangi iPhone modellerine gelecek?
Yurt dışı cep telefonları ne zaman açılacak? 2025 IMEI kayıt sıfırlanma tarihleri: IMEI kaydım ne zaman sıfırlanır?
Çoğu Kullanıcı Farkında Değil: WhatsApp’tan İki Yeni Özellik! Hâlâ Denemediniz Mi?
Son 8 Gün! WhatsApp 2025'te Bu Telefonlarda Çalışmayacak! İşte O Modeller
Instagram Bomba Özelliğini Duyurdu! Bunu Yapmak Artık Mümkün! Instagram DM’lerinde Mesaj Nasıl Planlanır? İşte Adım Adım Yapmanız Gerekenler (23.12.2024)