hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Nothing Phone (2a) Plus : Ailenin yeni üyesi göreve hazır

    Nothing Phone (2a) Plus : Ailenin yeni üyesi göreve hazır
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Saydam ya da ilginç tasarımlı arka panelleriyle dikkat çeken Nothing Phone’ları piyasaya süren şirket olan Nothing, akıllı telefon pazarındaki varlığını her geçen gün biraz daha güçlendiriyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İlk bütçe dostu akıllı telefonu CMF Phone 1’i kısa süre önce piyasaya süren şirket, bugün de yeni telefonu Nothing Phone (2a) Plus’ı resmi olarak tanıttı. Böylece son günlerde sık sık gündeme gelen bu telefona dair merak edilen tüm sorular cevap bulmuş oldu.

    Telefon tahmin ettiğimiz gibi Nothing Phone (2a) ile oldukça benzer bir tasarıma sahip. Telefonun isminde Plus ifadesi yer aldığı için Nothing Phone (2a) Plus’ın standart (2a)’dan daha büyük olabileceği düşünülüyordu. Ancak öyle olmadı. Nothing Phone (2a) gibi Plus modeli de 6.78 inçlik AMOLED bir ekrana sahip. Bu ekranın yenilenme hızı 120 Hz, çözünürlüğü ise FHD+.

    Nothing Phone (2a) Plus, Dimensity 7350 Pro yonga setinden güç alıyor. Telefonda bu yonga setine tercihe göre 8 ya da 12 GB RAM eşlik ediyor. Ancak sanal RAM ile bu kapasite 20 GB’a kadar çıkarılabiliyor. Telefonun dahili depolama alanı 256 GB, işletim sistemi ise Android 14. Nothing Phone (2a) gibi (2a) Plus da 5000 mAh’lık bir bataryaya sahip olacak ama bu kez şarj hızı 45 W değil 50 W.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Telefonun arka yüzünde çift arka kamera bulunuyor. Bu çift kamera sisteminin ana lensi 50 megapiksellik OIS destekli bir sensör kullaıyor. Ona 50 megapiksellik geniş açılı lens eşlik ediyor. Nothing Phone (2a)’daki 32 megapiksellik selfie kamerasının yerini bu kez 50 megapiksellik daha gelişmiş bir selfie kamerası alıyor.

    Telefonun 12 GB RAM’e sahip versiyonu, 399 dolara raflardaki yerini alacak. 8 GB’lık versiyonun fiyatı ise yaklaşık 335 dolar olacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow