Nesnelerin interneti cihazını kendin yap!
IoT devrimi ile birlikte “Kendi Nesnelerin İnterneti Cihazını Kendin Yap” düsturu giderek firmaların da ilgisini çekiyor.
Mesela yapay zeka ile ses tanıyabilen yeni bir cihaz yapmak; olmadı hali hazırdaki bir cihazınıza bu özellikleri katmak, aynı zamanda benzeri cihazların internet üzerinden birbirleri iletişim kurmalarını sağlamak istiyorsunuz. Yapmanız gereken öncelikle bir platform seçmek. Arduino bu iş için güçsüz kalıyor. Raspberry Pi gayet güçlü ama prototipten gerçek cihazı yapma süreci arasındaki adımlar çok fazla. Kendi Nesnelerin İnterneti cihazını kendinizin yapabilmesi için Next Things adındaki bir şirket, oldukça başarılı Chip Pro platformunu ortaya çıkarttı.
Şirketin sunduğu geliştirme kiti, gayet akılcı bir çözüm ile geliştirmeleri yapacağınız yonganın olduğu kart ile yonganın özelliklerini kullanacağınız kartı ayrı tutmuş. Böylece yonga üzerinde oynamalar yaparak çalışan bir işlev ortaya çıkarttığınızda, yongayı karttan söküp hemen gerçek cihazınızın içine takabiliyor ve diğer tüm gereksiz bağlantılardan bir anda kurtuluyorsunuz. Yonga tek başına çok küçük olduğu için birçok cihazın içine entegre edilebiliyor.
Nesnelerin İnterneti cihazını kendin yap mottosu ile hareket eden şirket, aynı zamanda girişimcilerin de işini kolaylaştırıyor. Olur da büyük oranlarda hatta seri üretim yapmak isteyenler için bütün bürokratik işlemleri ortadan kaldırıp, içinde geliştirme ve üretim için gerekli olan her şeyin olduğu kiti 16 dolar fiyata sabitlemiş durumdalar. Bir tane de alsanız milyon tane de alsanız 16 dolar.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
WHATSAPP'A 5 YENİ ÖZELLİK! 2,33 milyarın üzerinde aktif kullanıcısı var! Meğer Instagram’daki o fonksiyonlar…
SON DAKİKA TEKNOLOJİ HABERİ || PlayStation 5 Pro Türkiye’de ön satışa çıktı! (FİYAT & ÖZELLİKLER)
WhatsApp'ın gizli kalan kullanışlı özelliği! 2 adımda gerçekleştiriliyor, çoğu kişinin haberi bile yok!
Parmaklarınızın ucundaki gizemli rotalar! Hangi kısayol tuşu nasıl ortaya çıktı? Kısayol krallığı o tuşa ait...
GÖKBEY Helikopteri Nedir? T625 GÖKBEY Özellikleri ve Kullanım Alanları