Neffos X1'in abisi inceleme altında
Hatırlayanlar bilir. TP-Link, özellikle fiyat/performans telefon pazarında çok cazip bir seçenek olan Neffos X1 ile güzel bir giriş yapmıştı. 5 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip olan Neffos X1, şimdi de abisi olan 5.5 inç ekranlı TP-Link Neffos X1 Max ile aileyi genişletti.
Neffos X1 Max, her ne kadar 5.5 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip olsa da ele çok iyi oturuyor. 152.8 mm yükseklik ve 76 mm’lkik genişlik değeri le benzer ürünlerden çok farklı olmayan bu ürün, en ince noktasının 2.75 mm derinlik değeri ile fark yaratıyor. Arka yüzeyin hafif eğimli olması ve kenarlarının da yuvarlatılmış olması, avucun içine çok iyi oturmasına neden oluyor. Bununla birlikte 150 gram’lık ağırlığı ile de neredeyse hissedilmiyor.
Ürünün alt kısmına baktığımızda, moda olan TypeC yerine microUSB portunun kullanıldığı görülüyor. Bu alanda hoparlörler de yer alıyor. Üst kısmında ise kulaklık girişi yer alıyor. Arka yüzeyde bulunan kameranın altında, hem sol hem he sağ parmak işaretini kullanabileceğiniz bir parmak izi sensoru bulunuyor. Sağ kenarında baş parmağının kolayca ulaşabileceği ses seviyesi tuşları yer alıyor. Sol kenarda ise daha çok iPhone’larda bildiğimiz ses açma kapama tuşu bulunuyor.
Neffos X1 Max’in Alüminyum kasa sistemi ürüne ciddi bir hava katıyor. Ürünün işçiliği çok başarılı ve kesinlikle ucuz durmuyor. TP-Link ne yazık ki yekpare bir kasa sistemi kullanmıyor. Arka yüzeyin üst ve alt kısmında başparmak genişliğinde plastik malzeme kullanıldı. Çekim gücünü arttırmak için bu yola başvuran TP-Link, bu malzemenin göze çarpmaması için metal rengine boyamış.
Sistem performans ortalamanın üstünde
Yukarıda da bahsettiğimiz gibi Neffos X1 Max 5.5 inç’lik bir ekrana sahip. Bu ekran, tıpkı küçük kardeşi gibi 1920x1080 piksel çözünürlüğüne ulaşıyor. Bu önemli bir özellik. Çünkü XL sınıfının ürünleri en azından FullHD çözünürlüğüne ulaşmaları şart. Doygun bir renk dağılımı ve yüksek bir parlaklığa sahip olan bu ekran genel olarak fazlasıyla yeterli. Fakat ne yazık ki güneşli ortamlarda çok fazla yansıma yapıyor.
Neffos X1 Max, MediaTek Helios P10 işlemcisini kullanıyor. Buradki fark 1.8 GHz yerine 2 GHz’lik bir sistem frekansında çalışması. Bununla birlikte bellek ve kapasite arasında seçimler de yapabiliyorsunuz. 3 GByte bellek ve 32 GByte’lık kapasite ile birlikte 4 GByte bellek ve 64 GByte’lık kapasite seçeneklerinde tercihler yapabiliyorsunuz. 3 Gbyte bellek ve 32 Gbyte’lık kapasiteli modelin performans açısındaki anlamı ise, çok beğendiğimiz Huawei P9 Lite ile neredeyse aynı seviyede olması. Yani birçok işi takılmadan yapabildiğiniz gibi, belli başlı oyunları da sorunsuzca oynayabiliyorsunuz.
Neffos X1 Max’in üzerinde bulunan microSD kart yardımı ile ekstradan 128 GByte’lık bir kapasite eklenebiliyor. Ne yazık ki Adoptable Storage özelliği desteklenmiyor. Yani uygulamaları microSD karta yükleyip çalıştıramıyorsunuz. Buna karşın LTE teknolojisine uyumlu iki SIM kart desteğine yer verilmiş. NFC teknolojisinden yoksun olan Neffos X1 Max, parmak izi sensorunu kameranın deklanşör butonu olarak da çalıştırabiliyor.
Kamera performansı daha iyi olabilirdi
Neffos X1 Max, ön tarafta 5 MP’lik arka tarafta da 13 MP’lik kamera sensorları bulunduruyor. Her iki kamera FullHD çözünürlüğünde video kaydı yapabiliyor. Işığın bol olduğu ortamlarda ortalamanın biraz üstünde fotoğraflar çekilebiliyor. Bu fotoğrafları bilgisayarda baktığınızda, netliğin biraz zayıf olduğu hemen anlaşılıyor. Düşük ışıklı ortamlarda ise durum daha da vahim. Neffos X1 Max bu ortamlarda gren efekti ile boğuşuyor. Aynı fiyat aralığında satılan ürünlerde de durum çok farklı değil. Dolaysıyla Neffos X1 Max kendi kategorisinde, ortalama değerinde bir fotoğraf performansına ulaştığını rahatlıkla söyleyebiliriz.
Uzun lafın kısası. Uygun fiyata, ergonomisi yüksek geniş ekranlı bir telefon arayan kişiler mutlaka Neffos X1 Max’e bir göz atmalarını tavsiye ederiz. Ele çok iyi oturan ve başarılı bir işçilik ile malzeme kalitesine sahip olan bu ürün, gelişmiş yazılım desteği ile kullanıcıyı kesinlikle yarı yolda bırakmıyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Parmaklarınızın ucundaki gizemli rotalar! Hangi kısayol tuşu nasıl ortaya çıktı? Kısayol krallığı o tuşa ait...
GÖKBEY Helikopteri Nedir? T625 GÖKBEY Özellikleri ve Kullanım Alanları
2,33 milyarın üzerinde kullanıcısı olan WhatsApp’a yeni emoji! Gören aynı şeyi söyledi: 'ÇOK TATLI!'
Instagram’a ekran görüntüsü almayı engelleme özelliği geliyor
WHATSAPP KULLANICILARI DİKKAT! Tüm bilgileriniz tehlikede olabilir