MetaVerse’e büyük umutlar bağladı
Mark Zuckerberg, MetaVerse’ün 10 yıl içinde yüz milyarlarca dolar gelir getiren bir dünya haline geleceğine inanıyor.
Son dönemde itici gücü haline geldiği MetaVerse’e büyük umutlar bağlayan Mark Zuckerberg, şirketinin ismini Facebook’tan Meta’ya çevirerek bu projeye ne kadar inandığını göstermişti. Meta’nın tüm gelecek planlarını MetaVerse’ü gerçeğe dönüştüren ve ticari bir ürün haline getiren şirket olma hayali üzerine kuran Zuckerberg, bu hayalin bir gün şirkete, milyarlarca, hatta yüz milyarlarca dolar para kazandıracağına inanıyor
Bildiğiniz gibi Meta son dönemde yatırımlarını bu alana yöneltmiş durumda. Bir yandan bu sanal dünyayı gerçeğe dönüştürecek yazılımlar üzerinde çalışırken, bir yandan da bu dijital dünyaya açılan kapılar olacak VR gözlüklerini daha da geliştirerek olabildiğince gerçekçi bir deneyim sunmak için yeterli hale getirmeye çalışıyor. Ancak henüz ortada Zuckerberg’in hayalini kurduğu anlamda bir MetaVerse olmadığı için, tüm bu yatırımlar şimdilik karşılıksız kalıyor. Bu alana yönelik yazılım ve donanımlara milyarlarca dolar harcayan Meta’nın buna karşılık yatırımcılarına sunabileceği kısa vadeli bir gelir kapısı bulunmuyor. Bu yüzden şu anda bu harcamalar şirketin sırtına ve sosyal medya tarafından elde ettiği gelirin sırtına binmiş durumda. Bu yüzden de Mark Zuckerberg, bu projenin potansiyelini her fırsatta vurgulayarak yatırımcıları sabırlı olmaları konusunda ikna etmeye çalışıyor.
CNBC’nin Mad Money adlı programında bu proje hakkında konuşan Mark Zuckerberg, 2030’a geldiğimizde 1 milyar kişinin MetaVerse kullanıcısı olacağını ve her birinin her yıl bu dijital dünyada yüzlerce dolar harcayacağını söyledi. Zuckerberg’e göre 10 yıl içinde bu proje, yüz milyarlarca dolar gelir getiriyor olacak. Bunun önemli bir kısmı da Meta’nin eline geçiyor olacak. Çünkü şirket bugün Google Play Store ve Apple App Store’da olduğu gibi MetaVerse’te alınıp satılan ürünlerden ve hizmetlerden pay almayı planlıyor.
Öte yandan Mark Zuckerberg, kendi işletim sistemlerini kurma planları hakkında da konuştu. Meta’nın kendi işletim sistemini geliştirmeyi düşündüğünü söyledi. Uzun vadede cihazları ile yazılımları arasındaki entegrasyonu sağlamak için kendi işletim sistemlerine ihtiyaçları olacağını söyledi. Görünüşe bakılırsa Meta, yakında Apple ve Google ile birlikte kendi işletim sistemi olan teknoloji devleri arasına katılacak.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
SON DAKİKA... BTK'dan açıklama: 13 Yaş Altına Sosyal Medya Yasağı Geliyor!
Türkiye’nin İlk Kuantum Bilgisayarı Özellikleri Neler? Kuantum Bilgisayar Kullanım Alanları!
WHATSAPP'A 5 YENİ ÖZELLİK! 2,33 milyarın üzerinde aktif kullanıcısı var! Meğer Instagram’daki o fonksiyonlar…
SON DAKİKA TEKNOLOJİ HABERİ || PlayStation 5 Pro Türkiye’de ön satışa çıktı! (FİYAT & ÖZELLİKLER)
WhatsApp'ın gizli kalan kullanışlı özelliği! 2 adımda gerçekleştiriliyor, çoğu kişinin haberi bile yok!