hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Meta gençler arasında popüler değil

    Meta gençler arasında popüler değil
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    20 yıllık sosyal ağ Facebook’u düşündüğünüzde, “genç yetişkinler” arasındaki popülaritesi kalmadığı ortada. Ancak meta bu durumu değiştirmek istiyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gençler arasında popüler olmadığı için Meta bunu değiştirmek istiyor ve şirket bir kez daha platformunu yeniden düzenlemeyi planladığını söylüyor. Meta için Facebook uygulamasını yöneten Tom Alison, yaptığı güncellemede, hizmetin diğer kullanıcılarla karşılaştırıldığında “genç yetişkinlere daha fazla odaklanıldığını” yansıtacak şekilde değiştiğini söylüyor. “Facebook hâlâ herkes için, ancak yeni nesil sosyal medya tüketicilerine yönelik bir şeyler geliştirmek için genç yetişkinleri göz önünde bulundurarak önemli değişiklikler yaptık” diye yazdı.

    Yeniliklerden herhangi biri tanıdık gelirse, bunun nedeni Meta yöneticilerinin TikTok ile daha iyi rekabet edebilmek için yıllardır “genç yetişkinleri” kazanmaya çalışmasıdır. Mark Zuckerberg neredeyse üç yıl önce genç yetişkinleri şirketin “Yıldızı” yapmak istediğini söylemişti. Hem Alison hem de Zuckerberg, Facebook uygulamasının kullanıcıların bağlantılarına dayalı bir akış yerine keşif odaklı bir akışa geçişinden bahsediyor.

    Bu değişim şu anda iyi bir şekilde devam ediyor. Alison, şirketin AI ilerlemelerinin Reels için önerileri iyileştirdiğini ve gelecek yıl “gelişmiş öneri teknolojisinin daha fazla ürüne güç vereceğini” söyledi. Kullanıcılar arasında özel paylaşımın da artmakta olduğunu ve daha fazla kullanıcının video paylaşımında bulunduğunu ekledi. Özellikle Alison’ın notunda, Zuckerberg’in bir zamanlar şirketin geleceğinin merkezi bir parçası olarak gördüğü “meta veriden” hiç bahsedilmiyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow