hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Meta, Donald Trump’ın hesaplarına getirilen kısıtlamaları kaldırdı

    Meta, Donald Trump’ın hesaplarına getirilen kısıtlamaları kaldırdı
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Meta, Trump’ın Ocak 2023’te Facebook ve Instagram’daki askıya alınmasının sona erdiğini duyuran orijinal açıklamasını, güncelledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Haberi ilk olarak Axios bildirdi. Meta, orijinal açıklamasına göre, 6 Ocak 2021’de ABD Kongre Binası’na “aşırı ve son derece olağandışı koşullar” ortasında düzenlenen saldırının ardından Trump’ı tüm platformlarından kaldırdı. Capitol binasına yapılan saldırı sonucunda şiddet veya ikincil hasar nedeniyle yedi kişi öldürüldü.

    Ertesi Mayıs ayında Gözetim Kurulu, Facebook’un, Facebook ve Instagram’ın topluluk kurallarını ve standartlarını “ciddi” şekilde ihlal ettiği gerekçesiyle Trump’ın hesaplarını süresiz olarak askıya alarak uygun bir ceza uygulamadığına karar verdi.

    Trump, şiddetin başlamasından üç saatten kısa bir süre sonra yayınlanan bir video açıklamasında: “Sizi seviyoruz. Siz çok özelsiniz” diyerek isyancıları “büyük vatanseverler” olarak nitelendirdi.

    ABD Kongre Binası saldırısının ardından yapılan bu ve diğer açıklamalar, yönetim kurulunu, Trump’ın kendi platformlarında şiddete başvuran kişileri övme veya destekleme standardını ihlal ettiğine ikna etti.

    İki yıl sonra Meta, Trump’ın hesaplarını, Facebook ve Instagram’daki diğer tüm kullanıcılardan daha yüksek bir standart olan hizmet şartlarını ihlal ettiği için daha katı cezalarla süreli olarak askıya almanın ardından geri yükledi. Meta, son güncellemesinde eski başkanın da herkesle aynı standarda tabi olacağını kaydetti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow