hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Merakla beklenen iPhone 17 Slim gecikebilir

    Merakla beklenen iPhone 17 Slim gecikebilir
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    RCC bileşenlerinin kullanımında yaşanan sorunlar, Apple’ın yeni iPhone modelini piyasaya sürme hedeflerini zorlaştırıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Apple, iPhone 16 serisinin büyük lansmanına sadece birkaç ay uzakta. Ancak, iPhone 16 hakkında çıkan sızıntılar ve tahminler büyük ölçüde doğrulandı. Şimdi ise iPhone 16’nın ardından gelecek iPhone 17 hakkında yeni söylentiler ortaya çıktı. Apple’ın, Plus modelini iPhone 17 Slim modeli ile değiştirebileceği konuşuluyor. Ancak bu planlar, RCC bileşenleriyle ilgili yaşanan sorunlar nedeniyle gecikebilir.

    iPhone 17 Slim Tasarımı

    Apple’ın iPhone 17 Slim ile iPhone X’ten bu yana en büyük tasarım değişikliğini planladığı belirtiliyor. Analist Ming-Chi Kuo’nun son paylaşımına göre, Apple’ın ince bir iPhone 17 modelini piyasaya sürme planları ertelenebilir. Kuo’ya göre, Apple’ın gelecekteki iPhone’larda reçine kaplamalı bakır (RCC) bileşenlerini kullanma planları tekrar ertelenmiş görünüyor. Bu bileşenlerin, Apple’ın dahili bileşenler için gereken alanı azaltarak daha ince tasarımlar veya daha büyük bataryalar kullanmasına olanak tanıyacağı düşünülüyordu.

    Ancak, dayanıklılık ve kırılganlıkla ilgili endişeler nedeniyle Apple’ın RCC bileşenlerini kullanma kararını ertelediği bildiriliyor. RCC bileşenlerinin daha önce iPhone 16 serisi cihazlardan birinde kullanılacağı tahmin ediliyordu, ancak bu plan iPhone 17 serisine ertelenmişti. Şimdi ise, Kuo, RCC bileşenlerinin 2026’da piyasaya sürülmesi beklenen iPhone 18 serisinde kullanılıp kullanılmayacağını veya uzun vadeli bir gecikme olup olmadığını açıklamadı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    iPhone 16 Modelleri ve Özellikleri

    Yakın zamanda gelecek iPhone 16 modellerinin, herhangi bir akıllı telefonda şimdiye kadar görülen en ince çerçevelere sahip olacağı söylentileri bulunuyor. Ayrıca bu yılki iPhone 16 modellerinin M14 OLED panellerine sahip olacağı ve iPhone 16 Pro ve Pro Max modellerinin özellikle kablolu şarjda önemli hızlı şarj hızlarına sahip olacağı düşünülüyor.

    Apple’ın iPhone 17 Slim modeli için planları belirsizliğini koruyor. RCC bileşenlerinin kullanımı konusunda yaşanan sorunlar, gelecekteki iPhone modellerinin tasarım ve performansını nasıl etkileyecek?

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow