hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mate 70 serisi 2024’ün dördüncü çeyreğinde gelecek

    Mate 70 serisi 2024’ün dördüncü çeyreğinde gelecek
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Huawei Tüketici İşleri Başkanı Yu Chengdong, Mate 70 serisinin, HarmonyOS NEXT’in beta sürümüyle önceden yüklü olarak gelen ilk seri olacağını açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Huawei, bugün HDC Geliştirici Konferansı etkinliğinde HarmonyOS NEXT’i tanıttı. Bu yeni sürüm, Android Açık Kaynak Projesi (AOSP) kod tabanından tamamen bağımsız olup, HarmonyOS’un bu sürümüne sahip Huawei cihazlarının Android uygulamalarını tamamen desteklemeyeceği anlamına geliyor.

    Yaklaşan Mate 70, yeni işletim sisteminin kararlı bir sürümünü alan ilk cihaz olacak. Piyasaya sürülmesinin ardından, Huawei’nin büyük yazılım güncellemesini diğer cihazlara da sunması bekleniyor. Şirket, bugünden itibaren Mate 60 serisi ve diğer birçok cihazdaki işletim sistemini beta test etmeye başladı.

    Huawei Mate 70 serisinin donanımıyla ilgili ayrıntılar henüz sınırlı olsa da, sızıntılar Pro modelinin önceki modellerde görülen üçlü delikli ekran tasarımını koruyacağını gösteriyor. Ancak bu tasarımın tüm seriyi kapsayıp kapsamadığı belli değil.

    Mate 60 Pro’yu hatırlayacak olursak, bu modelde 13 megapiksel ultra geniş selfie kamerası, 3D ToF sensörü ve 3D yüz haritalaması için ek sensörler ve lazerler bulunuyordu. Mate 70 Pro’nun da aynı ön sensör setini kullanmaya devam etmesi muhtemel görünüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sızıntıların odaklandığı bir diğer alan ise arka kamera sistemi. Mate 70 serisi, gelişmiş görüntü ve video çekimi için yakında çıkacak Omnivision sensörlerini kullanabilir. Ek olarak, serinin en üst modelinin Huawei Pura 70 Ultra’dakine benzer bir geri çekilebilir lense sahip olabileceği belirtiliyor.

    Huawei Mate 70 serisinin piyasaya sürülmesi, hem donanım hem de yazılım yenilikleriyle büyük bir merakla bekleniyor. HarmonyOS NEXT ile gelen ilk cihaz olarak, kullanıcı deneyiminde önemli bir adım atması bekleniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow