Mastercard, blockchain teknolojisini kullanıma sundu
Mastercard, blockchain teknolojisine destek vermeye başladı. Kendi API’ını duyuran firma, bu teknolojiye destek veren en büyük ödeme kuruluşları arasındaki yerini aldı. Detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.
Dünyanın en önemli ödeme altyapı sağlayıcılarından olan Mastercard, blockchain teknolojisiyle tekrar gündemde. Son zamanlarda fazlasıyla konuşulan bu teknoloji sayesinde kripto para birimleri başta olmak üzere pek çok farklı yenilikçi ürün kullanılabiliyor. Devletlerin genellikle korkarak yaklaştığı bu sistemlere bazı firmalar kırmızı ışık yaksa da Mastercard hiç de öyle görünmüyor.
Firma yayınladığı video ile birlikte duyurduğu API hizmeti ile birlikte kurumsal müşterileri için bu teknolojiyi kullanıma sundu. Teknolojinin doğası gereği işlem yapılan her cihazda tüm verilerin bir kopyası bulunuyor. İşlemler sırasında bu veriler kontrol edilerek doğrulandıktan sonra işlemler gerçekleştiriliyor. Şimdilik kısıtlı sayıda işletmenin kullanabileceği bu özellikte Mastercard blok zincirinin ölçeklenebilirlik ve performans sorunları olmadan dağınık yapıdaki hesap defterinin kullanımına izin vereceği söyleniyor.
Yapılan açıklamaya göre yayınlanan API, kendi teknolojisini geliştirmek isteyen şirketlerin işini kolaylaştıracak. Gizlilik, esneklik ve ölçeklenebilirlik konusunda kendi teknolojisine fazlasıyla güvenen şirketin, nasıl bir blockchain sistemi kurguladığı ise henüz bilinmiyor.
Ödeme sistemleri Bitcoin gibi sanal para birimlerine henüz uyum sağlamamış olsa da blockchain teknolojsinin yaygın olarak kullanılmaya başlanması bu konuda öncü olabilir. Finans kuruluşları, blockchain teknolojisini aktif olarak kullanmaya başladıktan sonra para birimlerine olan güvenin de artmasıyla Bitcoin gibi para birimlerine destek vermeye başlayabilir.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
WHATSAPP'A 5 YENİ ÖZELLİK! 2,33 milyarın üzerinde aktif kullanıcısı var! Meğer Instagram’daki o fonksiyonlar…
SON DAKİKA TEKNOLOJİ HABERİ || PlayStation 5 Pro Türkiye’de ön satışa çıktı! (FİYAT & ÖZELLİKLER)
WhatsApp'ın gizli kalan kullanışlı özelliği! 2 adımda gerçekleştiriliyor, çoğu kişinin haberi bile yok!
Parmaklarınızın ucundaki gizemli rotalar! Hangi kısayol tuşu nasıl ortaya çıktı? Kısayol krallığı o tuşa ait...
GÖKBEY Helikopteri Nedir? T625 GÖKBEY Özellikleri ve Kullanım Alanları