Marketing Meetup'ın üçüncü serisi “Gelecek”
Teknolojiye, dijitale ve pazarlamaya ait faydalı alt konuların, alanında uzman konuşmacılar tarafından anlatıldığı, iş dünyası ekosistemini geliştirmeyi amaçlayan bir buluşma serisi olan Marketing Meetup’ın üçüncü buluşması, “Future” yani “Gelecek” temasıyla profesyonellerle buluşuyor.
Katılımcılar “Future” konu başlığı çerçevesinde günümüzün hız dünyası içinde atladığımız, günü kurtarırken gözden kaçırdığımız gelecek ve sürdürülebilirlik kavramlarını derinlemesine tartışacak. Sektörün deneyimli isimlerinin “gelecek” olgusuna bakışlarını masaya yatıracağı Marketing Meetup'ın üçüncü serisi Future, 9 Mayıs Salı günü İstanbul Kültür Üniversitesi Akıngüç Oditoryumu’nda gerçekleştirilecek.
Aynı zamanda teknolojinin şekillendirdiği yeni dünyaya odaklanacak olan organizasyonun sahnesinde, artırılmış gerçeklik ile sanal gerçekliğin bir arada kullanıldığı bir teknoloji olan mixed reality, Türkiye’de ilk kez bir etkinlik alanında canlı olarak deneyimlenecek.
Neler Anlatılacak?
Cavit Yantaç – Microsoft: 20. Yüzyılın en önemli değeri petrolken 21. yüzyılın en önemli değeri veri. Veriyi aynı zamanda yeni para birimi olarak da görebilmek mümkün. Veriyi iyi kullanarak varolan piyasaları kökten değiştirmek, yeni piyasalar ve iş yapış şekilleri yaratmak mümkün. Bu dijital dönüşümü tetikleyen en önemli unsurların başında da “Yapay Zeka” alanındaki gelişmeler geliyor. Cavit Yantaç, Marketing Meetup’ta veriyi kullanarak neler yapılabileceğini ve yapay zekayı, Türkiye’den ve dünyadan gerçek örneklerle; ve somut tavsiyelerle beraber değerlendirecek.
Ozan Onat – CNN Türk Program Müdürü: 4. Endüstri Devrimi ile beraber, iş dünyasında büyük bir dönüşüm yaşıyoruz. Gelecek hem sürprizlerle hem de tehlikelerle dolu. Yapay zeka tüm sektörlerde iş yapış şeklimizi değiştiriyor, bir yandan hayatımızı kolaylaştırırken diğer yandan bizi oyunun dışına çıkarıyor. Ozan Onat, Marketing Meetup Future’da “Robotlar bizim işlerimizi yapmaya başladığında biz neler yapacağız?” ve “Hem kendimiz hem de içinde yaşadığımız toplum için nasıl bir gelecek inşa edebiliriz?” gibi sorulara cevap verecek.
Akan Abdulla – FutureBright: Tüketicinin ürün ya da hizmet hakkında karar verirken, akılcı olmak yerine, önyargılarından, duygularından ve zihinsel kısa yollardan beslendiğini artık hepimiz biliyoruz. Psikolojik faktörleri göz ardı eden ve insanı sadece akılcı kararlar alan rasyonel bir varlık olarak ele alan modellerin sürdürülebilir olmadığını da biliyoruz. Sürdürülebilir olmanın ve gelecekte ayakta kalmanın yollarından biri, sadece bugün de kısılıp kalmamak ve iş akışına yeni bir oyuncuyu davet etmek: Seçim Mimarisi. “Marka Seçim Mimarları”, tüketicilerin seçim yaptığı herhangi bir ortamı alır ve karar almayı markanın lehine kolaylaştıracak şekilde o ortamı yeniden tasarlar. Gelecekte daha az marka yönetici, daha çok seçim mimarları göreceğiz. Akan Abdulla, Marketing Meetup’ta seçim mimarisi ve seçim mimarlarından bahsedecek.
Ercan Altuğ Yılmaz – Oyunlaştırma Uzmanı: Oyun, insanoğlunun kendini ifade edişinin en eski biçimi. Bu kavram günümüzde evrildi ve sadece oynanarak değil tıpkı bir futbol maçı izler gibi video oyun oynayanın izlendiği, bir takımla birlikte dünyanın birçok farklı yerinden insanla oynanan bir spor haline geldi. Asıl soru: Bu kadar güçlü bir kendini ifade etme şeklinden markalar nasıl faydalanabilir? İşte Ercan Altuğ Yılmaz, Marketing Meetup Future’da bu sorunun yanıtını arayacak.
Erdem Aksakal – SAP Türkiye Pazarlama Direktörü: Teknoloji, büyük veri, yapay zeka, nesnelerin interneti çağında “bit”ler sonsuz bilgiyi taşıyor önümüze. Sosyal medya devrimiyle içerik renkleniyor, yaratıcılık yaygınlaşıyor; pazardaki birçok güç el değiştiriyor, demokratikleşiyor. Teknoloji sektörünün içinden, beyaz yakalıların hikaye anlatıcısı Erdem Aksakal, dijital bir dünyada sahici bir anlamı nasıl bulabileceğimize dair fikirlerini paylaşacak.
Mehmet Semih Söylemez – AGT CEO’su: Endüstri 4.0, çağımız teknolojisinin üretim ve pazarlama organizasyonlarında evrileceği son aşama olarak dikkat çekerken liderlik kavramını da kendi içinde yeniden sorgulatıp şekillendiriyor. Yönetim biçimlerinde belirlenecek bakış açısı hızla bireyselden kolektif liderliğe doğru evriliyor. Bu geçiş sürecinde, duygusal sermayeyi yönetim sistemi olarak benimseyen kurumların yeni dönemde daha akıllı hale geleceği bekleniyor. Mehmet Semih Söylemez, geleceğin yönetim biçimlerinin bu kavram üzerinden nasıl şekilleceğini Marketing Meetup’ta değerlendirecek.
Işık İlhan – Garanti Bankası Direkt Bankacılık Yöneticisi: Hepimizin yaşam tarzı dijital evrimle çarpıcı bir şekilde değişti. Dijital dünya ile tamamen entegre bu yeni hayat, müşterilerin beklentilerini de geliştirdi. Bizler, bu beklentileri karşılamak ve sektörler olarak yol boyunca ayakta kalabilmek için yenilenmiş hizmetler ve müşteri deneyimleri sunmalıyız. Işık İlhan, Marketing Meetup’ta yeni yaşam tarzımızın ve müşteri deneyiminin dijital bankacılıktaki ‘disruptive’ yansımalarını değerlendirecek.
Etkinlikte yer alacak diğer konuşmacılar ise Pazarlamasyon ve Marketing Meetup kurucusu Necip Murat, NASA’da Astrofizikçi olarak görev yapan Dr. Umut Yıldız, Fütüristler Derneği İstişare Kurulu Üyesi Murat Şahin, Fütüristler Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Mustafa Aykut, Fujitsu Türkiye Pazarlama Direktörü Meltem Yeğen, Youtholding Kurucusu Emrah Kaya, Codemodeon CEO’su Yağız Hatay, PayU Türkiye Yunus Emre Güzer ve İstanbul Kültür Üniversitesi Öğretim Görevlisi Zafer Erkoç.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
SON DAKİKA TEKNOLOJİ HABERİ || PlayStation 5 Pro Türkiye’de ön satışa çıktı! (FİYAT & ÖZELLİKLER)
WhatsApp'ın gizli kalan kullanışlı özelliği! 2 adımda gerçekleştiriliyor, çoğu kişinin haberi bile yok!
Parmaklarınızın ucundaki gizemli rotalar! Hangi kısayol tuşu nasıl ortaya çıktı? Kısayol krallığı o tuşa ait...
GÖKBEY Helikopteri Nedir? T625 GÖKBEY Özellikleri ve Kullanım Alanları
2,33 milyarın üzerinde kullanıcısı olan WhatsApp’a yeni emoji! Gören aynı şeyi söyledi: 'ÇOK TATLI!'