hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    M4’lü MacBook Pro, Mac mini ve iMac gün sayıyor

    M4’lü MacBook Pro, Mac mini ve iMac gün sayıyor
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    MacRumors sitesinin güvenilir bir kaynağa dayandırdığı haberine göre M4’lü MacBook Pro, Mac mini ve iMac’i kasım ayında satışa çıkacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu gelişme Apple’ın ekim ayında tanıtım etkinliği yapma ihtimalini de ortadan kalmıyor. Apple geçtiğimiz sene Mac etkinliğini 30 Ekim’de gerçekleştirmiş ve M3’lü Mac’leri tanıtmıştı. Cihazları da 7 Kasım 2023’te piyasaya sürmüştü. Teknoloji devinden bu yıl da benzer stratejiyi görebiliriz.

    Bloomberg’ten tanıdığımız Mark Gurman’a göre M4’lü Mac mini piyasada olan Mac mini’den daha küçük yeni tasarıma sahip olacak. Muhtemelen yarı boyutunda olacak. Yeni mini’nin M4 ve M4 Pro yonga seçenekleriyle geleceği belirtiliyor. Sözünü ettiğimiz tasarım değişikliği de 2010’daki Steve Jobs döneminden bu yana Mac mini’de yapılan ilk tasarım yenilemesi olacak. Giriş seviyesi 14 inç’lik MacBook Pro modelinde M4 çipi kullanılacak. Ancak daha üst seviye olan MacBook Pro’larda M4 Pro ve M4 Max işlemcileri yer alacak.

    M4’lü Mac Studio, Mac Pro ve MacBook Air ise 2025’te satışa sunulacak. Mac Studio’nun en üst versiyonunda M3 Ultra işlemcisinin kullanılacağı iddia ediliyordu. Fakat geçtiğimiz günlerde yayınlanan bir raporda M3 Ultra yerine M4 Ultra’nın kullanılacağı belirtildi. Bu arada Mac Studio ve Mac Pro aynı iPad Pro serisi gibi 2 yıllık yenileme döngüsüne girmiş görünüyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow