LG Mobile son çeyrekte de zarar etti

Güney Koreli teknoloji devi LG Electronics, 2017’nin son çeyreği ve geçtiğimiz yılın tamamı için mali sonuçlarını açıkladı. Şirketin yıllık geliri 55.4 milyar dolara yükselerek rekor seviyelere ulaştı.
Bu rakam 2016 sonuçlarına kıyasla yüzde 11 daha yüksekti. LG’nin yıllık kârı da 2.24 milyara yükseldi. Bu da bir önceki 12 aylık dönemden tma yüzde 85 daha yüksekti.
Ancak şirketin bu yükselişe rağmen mobil departmanının düşüşü sürdü. LG Mobile, 2017’nin son çeyreğinde 192.3 milyon dolar zarar etti. Bu rakam bir önceki mali çeyrekteki zarardan düşüktü belki ama yine de mobil departmanını yine kâr edememesi hayal kırıklığına neden oldu. 2017’nin üçüncü çeyreğinde mobil departmanının başına yeni bir yönetici atayan LG, bu yıl daha iyi sonuçlar alınacağı konusunda umutlu.
LG yönetimine göre 2017’nin son çeyreğinde LG Mobile departmanının ettiği zararın azalması, doğru yönde adımlar atıldığının göstergesi. LG V30’un gördüğü yoğun ilgi de şirketi umutlandırıyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
SON DAKİKA: WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? 28 Şubat 2025 WhatsApp mesajlar neden gitmiyor, erişim sorunu düzeldi mi?
Yapay zeka ile ilgili çarpıcı açıklama: 20 yıl içinde tedavisi olmayan hastalık kalmayacak!
Instagram yeni güncellemeyi duyurdu: DM'ler için sunduğu yeni özellikler dikkat topladı
Merakla bekleniyordu! iPhone 16e'nin fiyatı bakın ne oldu!
iOS 18.3 güncellemesi özellikleri: iOS 18.3 güncellemesi neler getiriyor?