hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Lenovo Vibe P1 incelemesi

    Lenovo Vibe P1 incelemesi
    expand

    Lenovo Vibe P1, akıllı telefon piyasasını altına üstüne getirmeye kararlı. Satın aldığı Motorola markası ile herkesi şaşırtan Lenovo, kendi markası ile de çift kulvarda yarışıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İşin daha da ilginç yanı ise, her kesime uygun ürünler geliştirmesi. Bunlardan biri kuşkusuz Vibe serisinin önemli temsilcisi Vibe P1.

    Lenovo Vibe P1’e yakınan baktığınızda birçok farklı telefon modelinin tasarımlarını almış. Belli ki Lenovo, farklı üreticilerin tasarımlarından esinlenmiş. Bu esasında kötü bir şey değil. Hatta Vibe P1 için önemli bir avantaj.

    Öyle ki ürünün arka kısmına baktığımızda, 5000 mAh’lik pilin altında saklandığı plastik yüzey tasarımı Huawei Mate 7’ye benzese de düğme konumu ve kameranın yerleşimi One cihazına çok benziyor.

    1

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ürünün alt kenar kısmında, tıpkı iPhone’da olduğu gibi hoparlörler bulunuyor. Ön taraf tasarıma baktığımızda, parmak izi sensörünün bulunduğu bölümde Samsung havası seziliyor. Tüm bunlara rağmen Magnezyum kasa sistemi, kullanılan malzeme ve işçilik çok başarılı. Belli ki Lenovo, Vibe P1’de epey bir uğraşmış.

    2

    Performans

    5.5 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip olan Vibe P1, 1080 x 1920 (Full HD) çözünürlüğüne ulaşıyor. 64 bit 8 çekirdekli 1.5 Ghz hızına sahip Snapdragon 615 işlemcisi ve Adreno 405 grafik yongası birçok işlemi rahatlıkla yapmanızı sağlıyor. Öyle ki yaptığımız denemelerde Vibe P1’in performansını beğendiğimizi söylemeliyiz.

    Samsung Galaxy S7’yi sizler için inceledik

    Yeni nesil uygulamaları ve oyunları sorunsuzca açabilen Vibe P1, kendi arayüzünde de oldukça hızlı. Menüler arası geçişlerde bu hızı hemen fark ediyorsunuz. Bununla birlikte İnternette gezinmek veya bir film izlemek herhangi bir takılma olmadan yapılıyor. 3 GByte büyüklüğündeki sistem belleğin bu alandaki rolü oldukça büyük.  Yalnız 32 GByte büyüklüğündeki kapasite günümüzde ne yazık ki yetersiz kalıyor. MicroSD kart yardımıyla bu kapasite 128 Gbyte ek olarak arttırılabiliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    3

    Sonuç

    Lenovo Vibe P1’in önemli bir özelliği 5000 mAh’lik yüksek kapasiteli bataryayı paylaşabilmeniz. Daha doğrusu, Vibe P1, USB girişli cihazları şarj edebiliyor. İster kamera olsun, isterse de Tablet ya da başka bir telefon. Vibe P1, bu ürünleri şarj edebiliyor.

    Facebook'un açığı ortaya çıktı

    Vibe P1’in ön kamerası, 5 MP çözünürlüğünde ve Selfie çekimler için yeterli. Arka kamerası ise 13 MP çözünürlüğünde ve ortalama performans değerinin üzerine ne yazık ki çıkamıyor. Lenovo bu alanda çok fazla ağırlık vermemiş. Yine de bu kameralar günlük kullanım için yeterli olduğunu söylemeliyiz.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow