Kripto paralar insan beyin dalgalarını kullanacak
Bildiğiniz üzere kripto paralar çok büyük bir değer kazanmaya başladı ve Microsoft bunun farkında olduğu için sektöre hızlı girmeye çalışıyor. Şirket tarafından alınan bir patente göre insan beyin dalgaları ile kripto para üretimi sağlanabilecek. Nasıl mı? İşte detaylar...
Kripto paralar çıkarabilmek için öncelikli olarak ekran kartı ve bilgisayar enerjisine ihtiyaç vardır. Bunlar olmadığında bilgisayar işlemcileri üzerinden kripto para çekmek veya madencilik yapmak imkansız. Microsoft bizi başka bir konuda daha düşündürdü. Ekran kartı ve işlemci yerine insan beyin dalgaları kullanılamaz mı?
Microsoft tarafından bu soruya verilen cevap: “Evet kullanılabilir oldu”. İnsan beyni düzenli olarak elektriksel sinyaller yolluyor. Bu elektriksel sinyaller beyin sensörleri ile algılanabilecek düzeydedir. Bu sensörler elektrik dalgalarını tanıyabiliyor ve yapılabilirse başka bir yöne aktarılabiliyor. Microsoft tarafından kullanılmak istenen taraf ise işte tam olarak bu. Şirket elektriksel beyinsel dalgalarını biyometrik sensörler yardımıyla kripto para çıkarma işlemine aktaracak.
Şirket tarafından alınan patente göre; vücut aktivitesini izlemek için kullanılması planlanan sensörler arasında MRI tarayıcıları, ısı algılayıcı kameralar, kalp atış hızı ve kızılötesi sensörler yer alıyor. Bu sensörler yardımıyla beyindeki dalgaları daha güçlü bir şekilde kullanmak mümkün olacak. Ayrıca Microsoft insan iç organlarındaki elektriksel aktiviteleri de yine bu biyometrik sensörler ile kripto para çıkarmak için kullanabilir.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Bunları Bilmeden iPhone Kullanıyorum Demeyin! İşte Gizli Kalmış 7 Şaşırtıcı Özellik!
SON DAKİKA... BTK'dan açıklama: 13 Yaş Altına Sosyal Medya Yasağı Geliyor!
Türkiye’nin İlk Kuantum Bilgisayarı Özellikleri Neler? Kuantum Bilgisayar Kullanım Alanları!
WHATSAPP'A 5 YENİ ÖZELLİK! 2,33 milyarın üzerinde aktif kullanıcısı var! Meğer Instagram’daki o fonksiyonlar…
SON DAKİKA TEKNOLOJİ HABERİ || PlayStation 5 Pro Türkiye’de ön satışa çıktı! (FİYAT & ÖZELLİKLER)