Kontakt lensler geleceğin giyilebilir teknolojisi olacak
Giyilebilir teknolojiler denilince bugün akla akıllı saatler, bileklikler, sanal gerçeklik gözlükleri ve spesifik ürünler geliyor. Google Glass şimdiye kadar karşımıza çıkan en şaşırtıcı ürün olmuştu. Ancak bir araştırma Google Glass’ı bile koltuğundan edebilir. Kontakt lensler geleceğin teknolojisi olabilir.
Bilim insanları, iletken polimer şeffaf kaplama konusunda dikkat çekici çalışmalara imza atmaya başladı. Bu durum akla direkt olarak kontakt lensleri getiriyor. “Geleceğin Endüstrisi Enstitüsü” ismiyle çalışmalarını sürdüren bir oluşum, suya dayanıklı organik elektrotları esnek forma sokmayı başardı. Yani artık bilim insanlarının ellerinde şeffaf, iletken, suya dayanıklı ve esnek bir malzeme var. Bilim-kurgu filmlerine biraz meraklıysanız, bu anlattıklarımız aklınıza tek bir ürün getirmeli: kontakt lensler.
Güney Avustralya Üniversitesi (University of South Australia) araştırmacıları konu hakkında bir çalışma yayınladı. Drew Evans isimli araştırmacının iddiasına göre bahsedilen şeffaf, esnek, iletken ve suya dayanıklı bir maddenin içerisine ufak bir bilgisayar yerleştirmek mümkün olabilir. Bu bilgisayarın içerisine bir çeşit görüntüleme sistemi, bir yonga ve batarya entegre edilebilir. Araştırmacının bu iddiası bir başka çalışmaya dayanıyor. Bu çalışma, göz yaşlarından elektrik üretmeye dayanıyor. Yani bahsedilen bu teknolojik kontakt lens, ihtiyaç duyduğu enerjiyi direkt olarak gözden alabilir.
Google’ın da bir çeşit lens geliştirdiği bilgisi daha önce ortaya çıkmıştı. Mashable isimli sitenin iddiasına göre Google bu alanda yalnız değil. Son derece merak uyandıran bu konu hakkında yeni gelişmeleri sizlere aktaracağız.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
WHATSAPP'A 5 YENİ ÖZELLİK! 2,33 milyarın üzerinde aktif kullanıcısı var! Meğer Instagram’daki o fonksiyonlar…
SON DAKİKA TEKNOLOJİ HABERİ || PlayStation 5 Pro Türkiye’de ön satışa çıktı! (FİYAT & ÖZELLİKLER)
WhatsApp'ın gizli kalan kullanışlı özelliği! 2 adımda gerçekleştiriliyor, çoğu kişinin haberi bile yok!
Parmaklarınızın ucundaki gizemli rotalar! Hangi kısayol tuşu nasıl ortaya çıktı? Kısayol krallığı o tuşa ait...
GÖKBEY Helikopteri Nedir? T625 GÖKBEY Özellikleri ve Kullanım Alanları