hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kod 43 Hatası Nedir, Nasıl Çözülür? Windows Bu Aygıtı Durdurdu Hatası Çözümü…

    Kod 43 Hatası Nedir, Nasıl Çözülür Windows Bu Aygıtı Durdurdu Hatası Çözümü…
    expand

    Windows işletim sistemlerinde zaman zaman görülebilen hatalardan biri Kod 43 hatasıdır. Eklenen donanımlardan sonra bir anda Kod 43 hatasının görülmesi mümkündür. Kullanılan aygıtın çalışmasının durdurulması olarak bilinen bu hatanın çözümü mevcuttur. Bireysel olarak veya uzmanlardan yardım alınarak hatanın çözümü yapılabilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

      Kod 43 Hatası Nedir? 

     İşletim sistemlerinde görülebilen Kod 43 hatası, aygıt yöneticisinde gösterilir. Bilgisayarda bazı sorunların olduğunu göstermek için kullanıcıya verilen uyarılardan biridir. Özellikle eski, uyumsuz veya güncel olmayan aygıtlar bilgisayara takıldığı zaman, Windows aygıtın çalışmasını durdurur.

     Kod 43 hatası çözümü mümkün olan, ciddi maliyetler içermeyen hatalardan biridir. Bu nedenle hatayla karşılaşıldığında panik yapmaya gerek yoktur. Hem uygulama yöneticisi hem de gerekli programlar indirilerek sorunlu aygıtın bulunması mümkündür. Gerekli güncellemeler yapılarak, aygıtlar kaldırılıp yeniden yüklenerek, son olarak bilgisayarı yeniden başlatarak hatanın çözülüp çözülmediği öğrenilebilir.

     Kod 43 Nasıl Çözülür?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Kod 43 hatasının çözümünde uygulanması gereken birkaç adım vardır. Bunlardan ilki aygıt yöneticisini açarak hata veren aygıtı bulmaktır. Kullanıcılar, aygıtın üzerinde sağa tıklayarak kaldırma işlemini onaylarlar. Yeniden aygıt yöneticisi açılarak donanım değişikliklerinin taranması gerekir. Tarama işlemi sağ üst köşede yer almaktadır.

     Otomatik olarak yeniden yüklenen aygıtın çalışmasını kontrol etmek için bilgisayarı yeniden başlatmak gerekir. Ardından aygıtın çalışıp çalışmadığı görülür. Eğer olumsuz bir sonuç alınırsa farklı aygıtların denenmesi, sorunun kaynağının nerede olduğunun öğrenilmesi gerekir. Bu noktada uzmanlardan destek alınabilmesi mümkündür.

     Windows Bu Aygıtı Durdurdu Hatası Çözümü Nasıldır?

     Windows bu aygıtı durdurdu hatası, kod 43 hatası olarak tanımlanır. Bu sorunu çözmek için aygıtta bir sorun olmadığı kontrol edilmelidir. Eğer sorun Windows ile ilgiliyse, aygıt yöneticisinden yukarıda bahsedilen adımların yapılması gerekir. Bilgisayarı açıp kapatmak, aygıtı çıkarıp yeniden takmak da çözüm yolu olabilir.

     Bir diğer çözüm yolu olarak hata ayıklaması yapan programlar indirilebilir. Bu programların kurulumu yapıldıktan sonra sorunlu aygıtlar listelenmiş şekilde kullanıcıya ulaştırılır. Güncellenmesi gereken aygıtlar program üzerinde gösterilerek sorunun çözülmesi sağlanabilir. Ancak programın işlemleri yapıldıktan sonra yeniden bilgisayarı kapatmak ve açmak gerekir. Böylelikle sorunun çözülüp çözülmediği net olarak öğrenilebilir.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow