hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Katlanabilir telefonlar için yeni bir dönem başladı

    Katlanabilir telefonlar için yeni bir dönem başladı
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Dünyanın üç kez katlanabilen ilk telefonu olan Huawei Mate XT resmi olarak tanıtıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Son dönemde akıllı telefon pazarından çıkan en ilginç projelerden biri de Huawei’nin üç kez katlanabilen akıllı telefonuydu. İlk olarak birkaç ay önce Huawei CEO’sunun elinde gördüğümüz bu telefon, kısa süre içinde seri üretime geçti ve beklediğimizden de önce kullanıcıların karşısına çıktı. Akıllı telefon dünyası için bir ilk olmasıyla büyük ilgi gören Huawei Mate XT bugün düzenlenen etkinlikle resmi olarak tanıtıldı. 7 Eylül’de ön siparişe açılan telefon, önümüzdeki günlerde raflardaki yerini alacak.

    Huawei Mate XT, ya da tam adıyla Huawei Mate XT Ultimate Design, tam olarak açılmış halinde 10.2 inçlik, tabletlerle yarışabilecek bir ekrana sahip. Telefonun bir kanadı kapatıldığında bu ekranın boyutu 7.9 inçe düşüyor. Her iki kanat da kapatıldığında ise telefonda 6.4 inçlik bir ekranı olan, standart bir telefon gibi kullanılabiliyor. 10.1 inçlik bu LTPO OLED ekranın yenilenme hızı 120 Hz. Tam açık haldeyken ekranın çözünürlüğü 3,184 x 2,232p. Huawei bu ekranı 3K olarak tanımlıyor.

    Huawei yeni katlanabilir telefonunun lansmanını gerçekleştirdi gerçekleştirmesine ama ilginç bir şekilde telefonun hangi yonga setini kullanacağını açıklamadı. Ancak gelen söylentiler, yonga setinin Pura 70 serisinde de kullanılan Kirin 9000 olduğunu söylüyor. Telefonda bu yonga setine 16 GB RAM eşlik edecek. Yapay zeka özellikleriyle donatılmış olarak gelecek Mate XT’de Huawei’nin akıllı asistanı Celia da bulunacak. Siri benzeri bu akıllı asistan, yapay zeka sayesinde pek çok görevi yerine getirebilecek. Telefonda 5600 mAh’lık bir batarya bulunuyor. Bu bataryada hem 66W hızlı şarj özelliği hem de 50W kablosuz şarj özelliği var.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kamera tarafına geldiğimizde bizi dörtlü arka kamera karşılıyor. Bu dörtlü kamera sisteminin ana lensi 50 megapikssel. OIS destekli bu ana lense 12 megapiksellik telefoto kamera ile 12 megapiksellik geniş açılı lens eşlik ediyor. Dördüncü sensör ise otofokus modülü. Telefonda bir de 8 megapiksellik selfie kamerası bulunuyor. Ama zaten telefonun yenilikçi tasarımı arka kameranın da selfie çekmek için kullanılmasına olanak sağlıyor.

    Huawei Mate XT tasarımıyla oldukça etkileyici bir telefon. Ancak telefonun fiyatı pek çok kullanıcı için caydırıcı olabilir. Çünkü Mate XT, 2800 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. En üst versiyonun fiyatı ise 3400 dolar olacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow