Kablosuz teknolojiler 3 yıl içinde üretkenliği %32 arttırdı

Avrupalı işletmeler, yenilikçi kablosuz teknolojiler yürürlüğe geçmesinden sonraki üç yıl içinde üretkenlikte ortalama %32’lik bir artış görmeyi bekliyor.
Panasonic Connect Europe tarafından bugün yayınlanan yeni araştırma, işletmelerin kablosuz teknolojiler yatırımlarını yürürlüğe geçirmesinden sonraki üç yıl içerisinde üretkenliklerini ortalama %32 oranında artırmasını beklediğini ortaya koyuyor. Ankete katılanların yüzde 36’sı, 5G’nin işletmeleri için en önemli kablosuz teknolojiler yatırımı olduğunu ve özel kampüs ağlarının genel ağlardan daha çok ilgi gördüğünü söylüyor.
Her beş kişiden biri (%22) WiFi 6’yı en önemli kablosuz teknolojiler türü olarak görüyor.
Daha hızlı bağlantı ve esneklik sunan WiFi 6, yoğun cihaz yüküne sahip ağlar için eski teknoloji altyapılarına kıyasla bu ağlarda büyük bir iyileşmeyi mümkün kılıyor. Kuruluşların tedarik zinciri ve üretim gibi kendi sektörlerindeki özel uygulamalar nezdinde doğru teknoloji arayışına girmesiyle, araştırmada Bluetooth ve Uzun Menzilli Geniş Alan Ağlarına (LoRaWAN) olan ilginin de %21’lik bir pay ile benzer şekilde yüksek olduğu ortaya çıkıyor.
Genel çerçeveye bakıldığında, karar vericilerin %41’inin kablosuz altyapı projelerine yatırım yapma kararını vermiş veya planlama sürecinde olmasıyla, kablosuz teknolojiye yapılan yatırımlarda hızlı bir ilerleme kaydedildiği gözüküyor. Ankete katılanların yüzde 38’i, teknoloji yatırımlarında uygulama aşamasında olduğunu belirtiyor.
Engeller henüz tamamıyla aşılmadı
Araştırmada, yeni teknolojilerin benimsenmesindeki engellerin henüz aşılmadığı görülüyor. Ankete katılanların yüzde 24’ü BT güvenliğiyle ilgili endişeleri olduğunu dile getirirken, yüzde 22’si mevcut BT altyapılarıyla birlikte çalışabilirlik ve bağlantı sorunları konusunda endişeli. Her beş kişiden biri, kablosuz ağ teknolojisinin yönetilebilirliği konusunda tereddüte sahip ve benzer oranda katılımcı BT kaynaklarına, bilgisine ve becerilerine dair güven eksikliği hissettiğini bildiriyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
SON DAKİKA: WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? 28 Şubat 2025 WhatsApp mesajlar neden gitmiyor, erişim sorunu düzeldi mi?
Yapay zeka ile ilgili çarpıcı açıklama: 20 yıl içinde tedavisi olmayan hastalık kalmayacak!
Instagram yeni güncellemeyi duyurdu: DM'ler için sunduğu yeni özellikler dikkat topladı
Merakla bekleniyordu! iPhone 16e'nin fiyatı bakın ne oldu!
iOS 18.3 güncellemesi özellikleri: iOS 18.3 güncellemesi neler getiriyor?