iTunes Ortaklık Programı için yolun sonu!

Apple, bugün şaşırtan bir karar aldı. Geliştiricilere gönderilen mailde iTunes Ortaklık Programı’nın sonlandırılacağı belirtildi. Peki, iTunes Ortaklık Programı nedir?
Apple, geçtiğimiz yıllarda iTunes Ortaklık Programı ile geliştiricilerin karşısına çıkmıştı. iTunes Ortaklık Satış Programı ile şarkılara, uygulamalara ve daha fazlasına bağlantı yolu sağlayarak, satış üzerinden komisyon kazanabiliyordunuz. Link kısaltma gibi bir sistem ile çalışan bu programın, bugün sürpriz bir şekilde sonlandırılacağı açıklandı.
Apple, geliştiriciler göndermiş olduğu mailde iOS ve macOS için geçerli olan programın 1 Ekim 2018 tarihinde sonlandırılacağını belirtiyor. Apple, bu programda iTunes satın alma işlemlerinden elde edilen gelirin yüzde 7’sini dağıtıyordu.
Geçen yıl bu geliri yüzde 2.5’e çekmek isteyen Apple, yayıncılardan olumsuz tepki almış ve geri adım atmıştı. Yayıncıların olumsuz tepkisine rağmen yüzde 2.5’e düşen bu program, 1 Ekim’den sonra sonlandırılarak yayıncılara artık komisyon verilmeyecek.
Her zaman geliştiricilerin ve yayıncıların yanında olan Cupertino merkezli firmanın neden böyle bir karar aldığı bilinmiyor. Yenilenen App Store ve Ekim başında yenilenecek olan Mac App Store’un bu kararın alınmasında büyük etken olduğu düşünülüyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Radyoyu Kim İcat Etti? Radyo Nasıl ve Ne Zaman İcat Edilidi?
Uçağı Kim İcat Etti? İlk Uçak Ne Zaman, Nasıl Bulundu? Uçağın Mucitleri Kimdir?
Televizyonu Kim İcat Etti? Geçmişten Günümüze Televizyonun Yolculuğu
Telefonu Kim İcat Etti? 1876’da Başlayan Bir Hikaye!
iPhone'u olanlar dikkat! Apple'dan uyarı geldi: Cihazlar tehdit altında