hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İşte internet düşmanı 12 ülke!

    İşte internet düşmanı 12 ülke
    expand

    Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) örgütü, "internet düşmanı" olarak nitelendirdiği, internetin sansürlendiği 12 ülkenin listesini yayımladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Basın özgürlüğünü savunan örgütün yayımladığı listede, Suudi Arabistan, Myanmar, Çin, Kuzey Kore, Küba, Mısır, İran, Özbekistan, Suriye, Tunus, Türkmenistan ve Vietnam yer alıyor.

    RSF'nin açıklamasında, bu ülkelerde internet kullanıcılarının sadece devletin izin verdiği sitelere erişebildiği, "istenmeyen" bilgilere ulaşmalarının engellendiği ve bu tür bilgileri internette yayımlayan internet kullanıcılarına neredeyse sistematik şekilde baskı uygulandığı ifade edildi.

    RSF'ye göre, internette yazdıkları için mahkum olan kişilerin sayısı Çin'de 49, Vietnam'da 7, İran'da 4. Örgüt, internette ifade özgürlüğünden faydalandıkları için toplam 69 kişinin mahkum olduğunu bildirdi.

    RSF'nin açıklamasında, "internet düşmanları"nın dışında 10 ülkede durumun endişe verici olduğu ve bu ülkelerin gözlem altına alındığı kaydedildi.

    Bu ülkeler, Avustralya, Bahreyn, Belarus, Güney Kore, Birleşik Arap Emirlikleri, Eritre, Malezya, Sri Lanka, Tayland ve Zimbabve olarak sıralandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow