İstanbul trafiğini bir de Yandex'den dinleyin
Yandex.Navigasyon’un analizine göre Yavuz Sultan Selim Köprüsü ’nün açılmasının ardından Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün trafiğinde azalma meydana geldi. İstanbullu sürücüler, 3. köprünün devreye girmesiyle birlikte trafikte daha az zaman geçirmeye başladı. 1. ve 2. köprünün üzerinde, köprülerin girişlerinde ve bağlantı noktalarında trafik büyük oranda azalırken, Mahmutbey kavşağında ise yoğunluk meydana geldi.
Yandex.Navigasyon’un trafik verilerine göre Yavuz Sultan Selim Köprüsü ’nün açılmasıyla birlikte sürücüler trafikte daha az zaman geçirmeye başladı. Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü açıldığı ilk gün haritasına ekleyen Yandex.Navigasyon, köprünün hizmet vermeye başlamasıyla birlikte trafikte yaşanan değişimleri de analiz etti.
Yandex.Navigasyon, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün açışından önceki haftayla, açılış töreninin ardından 27 Ağustos sonrasındaki haftayı ve okulların açıldığı 19 Eylül haftasını kapsayan bir analiz yaptı. Analizin sonuçlarında, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün trafiğinde önemli değişimler meydana geldiği gözlemlendi.
Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde 12:00-16:00 saatleri arasında trafik azaldı
Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde Avrupa yönüne gidişlerde, 12:00-16:00 saatleri arasında trafiğin azaldığı gözlemlendi. Böylece sürücüler gün içinde trafikte ortalama 5-10 dakika daha az zaman geçirme fırsatı buldu. Benzer bir durum okul ve iş çıkış saatlerine denk gelen 17:00 sonrasında da gözlemlendi. Sürücüler okul ve iş çıkışında da trafikte ortalama 10-15 dakika daha az zaman geçirmeye başladı.
Yandex.Navigasyon’un verilerine göre 2. köprünün Avrupa Yakası yönüne çıkan yollarda da, 08:00-12:00 saatleri arasında trafikte bekleme süresinde büyük azalmalar belirlendi.
Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün açılması ile birlikte, 2. köprüde Anadolu Yakası yönünde ise sabah saatlerinden gece geç saatlere kadar trafikte büyük bir düşme yaşandı. Gün içerisinde sürücüler trafikte ortalama 15 dakika daha az zaman geçirmeye başladı. 2. köprüye çıkan çevreyolu da olumlu değişimden etkilendi. Sabah saatlerindeki trafik neredeyse ortadan kalkarken, köprü girişinde ve üzerinde 10:00-16:00 saatleri arasında trafiğin yok denecek noktaya kadar geldiği görüldü.
En büyük değişim 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde
Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün açılması ile birlikte en büyük değişim ise 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde yaşandı. Avrupa Yakası yönünde 1. köprüye giden çevre yolunda trafik azaldı. 1. köprüye giden yoldaki trafik geçen seneye göre düşüş gösterirken, söz konusu düşüş grafiği sonraki günlerde de devam etti. 2015 yılında gün ortasında gözlemlenen büyük sıkışıklıklar, 2016 yılında Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün pozitif etkisiyle azaldı. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde Anadolu Yakası yönü de rahatladı. Özellikle 16:00-20:00 saatleri arasındaki trafik neredeyse yarı yarıya düşerken, bekleme süresi de ortalama 25 dakika azaldı.
Mahmutbey kavşağında yoğunluk meydana geldi
Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün açılmasıyla 1. ve 2. köprünün üzerinde, köprülerin girişlerinde ve bağlantı noktalarındaki trafikte büyük oranda azalma yaşanırken, Mahmutbey gişeleri civarında ise artış meydana geldi. Hem Edirne-Anadolu yönünde hem de ters istikamette Mahmutbey gişelerinin olduğu kavşakta yeni otoyola bağlantı yapmaya çalışan araçlar nedeniyle trafik yoğunlaştı.
Kullanıcılara trafik durumuna göre en uygun rota alternatiflerini sunarak trafikte geçirilen süreyi azaltan Yandex.Navigasyon, haritasını genişleterek sürücülerin hayatını kolaylaştırmaya devam edecek.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Apple iOS 18.2.1 Güncellemesi Özellikleri: iOS 18.2.1 güncellemesi hangi iPhone modellerine gelecek?
Yurt dışı cep telefonları ne zaman açılacak? 2025 IMEI kayıt sıfırlanma tarihleri: IMEI kaydım ne zaman sıfırlanır?
Çoğu Kullanıcı Farkında Değil: WhatsApp’tan İki Yeni Özellik! Hâlâ Denemediniz Mi?
Son 8 Gün! WhatsApp 2025'te Bu Telefonlarda Çalışmayacak! İşte O Modeller
Instagram Bomba Özelliğini Duyurdu! Bunu Yapmak Artık Mümkün! Instagram DM’lerinde Mesaj Nasıl Planlanır? İşte Adım Adım Yapmanız Gerekenler (23.12.2024)