"İstanbul Bilişim Enstitüsü" kuruluyor
İstanbul Kalkınma Ajansı desteğiyle TBV'nin bilgi ve iletişim teknolojileri sektörünün sektörel ve tematik araştırmaları yapacağı, Ar-Ge ve yenilik potansiyelinin gelişmesine yönelik araştırma faaliyetleri için platform oluşturacağı "İstanbul Bilişim Enstitüsü" fizibilite projesi anlatıldı.
Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) Başkanı Faruk Eczacıbaşı, "Bu enstitüyü kurmayı tasarlarken amacımız, en büyük, dinamik ve potansiyeli yüksek şehrimiz İstanbul'un, bilişimi hakkıyla kullanarak tüm ülkemizin ileriye sıçramasını sağlayacak bir Ar-Ge ve inovasyon Merkezi olmasını sağlamaktır" dedi.
TBV Başkanı Faruk Eczacıbaşı, bilişim dünyasından olan insanların her zaman bilişim enstitüsü hayali kurduğunu belirterek, "Bu enstitüyü kurmayı tasarlarken amacımız, en büyük, dinamik ve potansiyeli yüksek şehrimiz İstanbul'un, bilişimi hakkıyla kullanarak tüm ülkemizin ileriye sıçramasını sağlayacak bir Ar-Ge ve inovasyon Merkezi olmasını sağlamaktır" diye konuştu.
Eczacıbaşı, İstanbul'un bilgi toplumuna geçiş sürecini hızlandırmak için gerekli kültür ve değer yapısının inşasına hizmet verdiklerini ifade ederek, 3 ayda hazırlanan bu raporun İstanbul ve Türkiye'nin gelişimine katkıda bulunmasını temenni etti.
İçerik üretiminin politikaya dökülmesinin önemini vurgulayan Eczacıbaşı, "Bilgiyi üretmemiz lazım ki bilgi toplumu olalım. Türkiye'de 'veri yok' diye bir şey yok. Elimizde birçok veri var ama üretime yönelik bilgiye dönüştürülmesinde eksiğimiz var. Bunun üzerine çalışmamız lazım" dedi.
Rapor koordinatörü Zafer Kurdakul da bu projeyle İstanbul'un bilişim alanında cazibe merkezi haline getirilmesinin amaçlandığını belirterek, "Enstitü, Karaköy'deki 5 katlı 450 metrekarelik binada hizmet verecek. Beyoğlu Belediyesi tarafından restorasyonu yapılan binanın, yıl sonuna kadar hazır olması bekleniyor" diye konuştu.
Kurdakul, bilgi toplumuna dönüşmüş bir İstanbul vizyonunun benimsendiğini anlatarak, şunları aktardı: "Bilgi teknolojileri ve iletişim dünyasının bir araya gelebileceği birleştirici özelliği bulunan, araştırmalar yapan ve yaptıran bu bilgileri kullanabilir hale getirip sürekli güncel tutan, politikalar belirleyen yapı, düşünce kuruluşu, eğitim yuvası olma amacı taşıyoruz. Sektörel tematik araştırma, Ar-Ge ve yenilik potansiyeli bölge envanteri, yetişmiş insan kaynağı kazandıracak projeler, kamunun görüş alacağı ve iş birliği yapacağı çalışmalar, İstanbul'a özel projeler enstitünün faaliyetleri arasında bulunuyor. Diğer iller, enstitüyü örnek almalı. İhtiyaç büyük bunlar olmalı ama aynı şeyi tekrarlamak yerine bütünü oluşturacak parçaları almaları gerektiğini düşünüyorum."
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Parmaklarınızın ucundaki gizemli rotalar! Hangi kısayol tuşu nasıl ortaya çıktı? Kısayol krallığı o tuşa ait...
GÖKBEY Helikopteri Nedir? T625 GÖKBEY Özellikleri ve Kullanım Alanları
2,33 milyarın üzerinde kullanıcısı olan WhatsApp’a yeni emoji! Gören aynı şeyi söyledi: 'ÇOK TATLI!'
Instagram’a ekran görüntüsü almayı engelleme özelliği geliyor
WHATSAPP KULLANICILARI DİKKAT! Tüm bilgileriniz tehlikede olabilir