hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    iPhone’larda alarm problemi yaşanıyor

    iPhone’larda alarm problemi yaşanıyor
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Kullanıcılar alarmı kurmasına rağmen telefonun ses çıkarmadığını belirtti. Apple konuyla ilgili harekete geçti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bazı iPhone ‘larda alarmın ses çıkarmaması sorunu var. Apple’ın alarm hatasını düzeltmek için bir yama üzerinde çalışmaya başladığı ifade ediliyor. Kaç tane iPhone’da bu problemin olduğu belli değil, ancak tüm kullanıcılar etkilenmedi. Alarmın çalmamasından dolayı işe ya da randevusuna geç kalan tüketiciler sosyal medyada ve Reddit gibi platformlarda şikayetlerini dile getirdi.

    Apple hatanın neden kaynaklandığına dair herhangi bir açıklama yapmadı. Alarm sorununu çözen güncelleme belki küçük ara bir güncelleme olarak yayınlanabilir ya da iOS 17.5 sürümünün içine dahil edilebilir.

    Diğer yandan Apple, iOS 17’de sunacağı özelliklerin çoğunu yayınladı. Ancak iOS 17.5 Avrupa Birliği’nin uygulamalar konusundaki değişikliklerini içeriyor. Biraz daha durumu açacak olursak artık uygulamalar App Store dışında doğrudan web sitelerinden iPhone’a indirilebilecek. Bununla birlikte 17.5’te yeni Apple Pencil ve iPad için Pil Sağlığı özelliğini işaret eden kod değişiklikleri de var.

    Teknoloji devi iOS 18’i de geliştirmeye devam ediyor. Yeni iOS sürümü yapay zeka özellikleri içerecek. Güvenilir kaynaklardan biri olan Mark Gurman’a göre iOS 18’deki ilk yapay zeka özellikleri tamamen cihaz üzerinde çalışacak. Gurman, “Apple’ın 10 Haziran’daki WWDC’de yapay zeka özelliklerini tanıtması bekleniyor. İlk özellikler cihazda çalışacak. Bu durum büyük dil modelinde bulut bileşeni olmadığı anlamına geliyor” dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow