hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    iPhone SE 4’ün tarihi hakkında yeni bir rapor paylaşıldı

    iPhone SE 4’ün tarihi hakkında yeni bir rapor paylaşıldı
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    İsimsiz tedarik zinciri kaynaklarına dayandırılan rapora göre Apple, iPhone SE 4 ‘ün seri üretimine şubat ayında başlayacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Telefonun mayıs başında resmiyete kavuşacağı belirtiliyor. Verilen çıkış tarihi daha önceden dedikodularda bahsedilen çıkış dönemiyle aynı doğrultuda. Bunlarla birlikte Mark Gurman ve Ming-Chi Kuo gibi sağlam kaynaklar da iPhone SE 4’ün 2025’in ortalarında piyasaya sunulacağını açıklamışlardı. Telefon ilkbahar lansmanında M4’lü MacBook Air, yeni Mac Studio, yeni Mac Pro ve AirTag 2’le birlikte açıklanabilir. Ama yeni Mac Studio ve Mac Pro’nun tanıtımının WWDC 2025’te yapılabileceğine dair başka söylentiler de var.

    Yeni iPhone SE hakkındaki iddialar bu kadarla sınırlı değil. Fixed Focus Digital nickli Weibo kullanıcısına göre cihaz, standart iPhone 16’la aynı arka kapağı ve kasayı paylaşacak. Eski söylentilerde kasanın iPhone 14 kasası olacağı iddia edilmişti. Apple’ın neden iPhone 14 kasasından iPhone 16’ya geçiş yaptığı belli değil. Belki de iPhone 14 üretimi sona doğru yaklaşırken, Apple üretim ölçeğinde maliyeti hesaplayarak iPhone 16 kasasını iPhone SE 4’te kullanmaya karar vermiş olabilir.

    Yeni iPhone SE’nin 500 dolar altında fiyatla çıkacağı tahmin ediliyor. Telefon ucuz başlangıç fiyatına rağmen Face ID, 6.1 inç’lik OLED ekran, USB-C bağlantısı ve ilk olarak iPhone 15 Pro’larda bulunan aksiyon düğmesine sahip olacak. Cihazda A17 Pro yongasetinin de kullanılacağı söyleniyor. Kısa süre önce Güney Kore medyasında yayınlanan bir haber A17 Pro çipini doğrulamıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow